Merhaba.Ne güzel işte,1500 tl.kendi maaşınız var,kendi ayaklarınız üzerinde kimseye muhtaç da olmadan durabilirsiiniz,bu da çok önemli bir şey bu hayatta.Belki sizin durumunuzda hiç olamayan birçok işsiz elektrikçi,elektronikçi de bulunabilir.Öncelikle bu noktadan referans alarak daha iyimser olup hayata güvenle de bakmalısınız.
İlk defa Elazığ Fırat üniversitesini kazanıp ailemden 19 yaşında tek çocukken tam kopunca,gurbete çok da alışık olmadığımdan kampüsün devlet öğrenci yurdunda neredeyse ağlayasım da gelmişti.Ama oradaki arkadaşlar bana biz senin annenin,babanın yerine de tam geçtik,artık burada hiç yalnız değilsin,işte hep birlikte burada da öğrenciyiz diye moral vermişlerdi,80 olaylarında Elazığ'a hiç gidemedim,81'de gittim Elazığ'a tam okumaya.Burada zor günler bu sıcak arkadaşlarla kolay geçti,sonra Edirne'ye nakik yaptım ve kurtuldum Elazığ'dan.Çok zor günlerdi,çünkü 2. sene gittim,2 sınfa birden girmeye çalıştım hem 1 hem 2. sınıfa,ama tam olarak yürütemeyip Edirne'ye gelip sıfırdan da başladım öğrenim hayatıma.
İşe ilk girişlerde de ayni durum,ayni psikoloji,dışlamışlık hissi olabilir,bu çok doğaldır.İşteki ilk intibakım da kolay olmadı,2 ay sürekli havada gibiydim ben STFA'da,ancak 2 aydan sonra alışıp işe faydalı olmaya da başladım.Adaptasyon sürecinde herkes zorlanır,çevreye ,iş arkadaşlarına,vb.birçok yeni şeye,işlere pek de intibak edemez,psikolojik kaygıları geçirebilir,ama bunların hepsi de geçicidir,emin olun ki.
Bir de bakmışsınız ki evde ailenizle sohbet edip oturur gibi iş hayatında ilk tecrübesizliğiniz,herkesin "sen de bir işe yaramazsın,senden bir şey de olamaz" şeklindeki bu aşağılamalarına dimdik ayakta durarak karşılık veren konumuna da kolayca gelmişsiniz.
Bu günler çok uzakta sayılamaz,biraz sabır ve biraz metanet.Gerisi bir çorap söküğü gibi de gelecektir,merak etmeyin..Her şeyin bir ilki vardır ve bu insana çok zor gelir,bana da ilk defa yurtta ailemden çok uzakta (Elazığ-Edirne gibi) gelen zor yıllar gibi.(Burada geçen 4 ay 4 yıl gibi de gelmişti bana açıkçası) Ama her şeyin sonu olduğu gibi bu günlerin de bir sonu olacaktır,sabırla da beklemelisiniz.Kolay gelsin.