Bağlantı gücü 30kw ı geçen aboneler ile ilgili bir sorum var yardım eder misiniz ric

Bağlantı gücü 30Kw'ı geçen aboneler aktif tüketimin % olarak hangi oranlarını geçtiklerde indiktüf ve kapasitif reaktif enerji bedeli ödemek zorundadır? ayrı ayrı belirtebilir misiniz ? şimdiden yardımlarınız için teşekkür eder iyi forumlar dilerim

Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
kompanzasyon.jpg

Halen aynı tebliğ geçerlidir.

• Konut, villa, mesken abonelerde sözleşme gücüne uygun sayaç takılır, reaktif ve kapasitif ceza uygulanmaz.
• İşletmelerde Sözleşme gücü 9 kW sonrası için reaktif, kapasitif ölçen kombi elektrik sayaçı kullanımı zorunludur.
Sayaç takılmadığı durumda % 90 reaktif kullandığı varsayılarak elektrik fatura bedeline ilave edilir.
• İşletmelerde Sözleşme gücü 9 kW sonrası için Kompanzasyon sistemini zorunlu tutar.
• İşletmelerde Sözleşme gücü 9 kW – 29,9 kW arası %33 reaktif sınır, %20 kapasitif sınırı aştığı zaman ceza uygulanır.
• İşletmelerde Sözleşme gücü 30 kW üstü %20 reaktif sınır, %15 kapasitif sınırı aştığı zaman ceza uygulanır.

Sözleşme gücümü,kurulu gücümü ?

• Konut, villa, mesken abonelerde sözleşme gücüne uygun sayaç takılır, reaktif ve kapasitif ceza uygulanmaz.
• İşletmelerde Sözleşme gücü 9 kW sonrası için reaktif, kapasitif ölçen kombi elektrik sayaçı kullanımı zorunludur.
Sayaç takılmadığı durumda % 90 reaktif kullandığı varsayılarak elektrik fatura bedeline ilave edilir.
• İşletmelerde Sözleşme gücü 9 kW sonrası için Kompanzasyon sistemini zorunlu tutar.
• İşletmelerde Sözleşme gücü 9 kW – 29,9 kW arası %33 reaktif sınır, %20 kapasitif sınırı aştığı zaman ceza uygulanır.
• İşletmelerde Sözleşme gücü 30 kW üstü %20 reaktif sınır, %15 kapasitif sınırı aştığı zaman ceza uygulanır.

hocam yanlış biliyor olabilirsiniz ben sınırın 15 kw oldugunu biliyorum projelerimde hep öyle yapıyorum

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,691
Kullanıcılar
452,397
Son üye
otomasyon1es

Yeni konular

Geri