Kişisel tercihim yememekten yanadır. Bu tür ne bulursa yer. Kurbağa, fare, sıçan, ördek, kıyıdaki kuşlar.. vs . Kısa süre karaya çıkabiliyor, avlanabiliyor.Abilerim ustalarım bugün bı gölette 8 bıyık balığı keşfettim . Kıyıda elimle besledim resmen. Sayısız çokluktalar . Yayın yenirmi nasıl yapılır tadı nasıldır tecrübelerinizi ogrenebilirmiyim. Tutmaya gidince ayrıca video atacam @paskomya abi sen de iyi bilirsin zandımca
deniz balıklarının bir çoğu etoburdur. en bilindik levrek, çipura ve lüfer... daha uzar gider. otobur olarak en başta kefal, sarpa sayabilirim ve yememeyi tercih ederim. bilgi olsun balıklar alt omurgalıdırlar.(yüzgeçli hayvanlar) üst omurgalılar ise dört ve iki ayağı üzerinde hareket edenlerdir.Kişisel tercihim yememekten yanadır. Bu tür ne bulursa yer. Kurbağa, fare, sıçan, ördek, kıyıdaki kuşlar.. vs . Kısa süre karaya çıkabiliyor, avlanabiliyor.
plankton ile beslendiğini biliyorsun umarım, bunlara sinek larvaları da dahil.en temizi hamsi tak tak kılcıgıyla yiyecen
kuyruklu yalan, balığın rengi o dediğiniz kadar önemli değildir. o zaman iskorpit balığı (aslan balığı yada akrep balığı onlarca çeşidi var) barbunya / tekir, mercan ve çeşitleri, fangri, trança gibi balıkların fiyatlarını bir araştırınız. sayamadığım renkli balıklardan özür dilerim.Balık tutmak özel ilgi alanım değil bilgim de yok. Ayda yılda bir imkan olursa değişiklik adına ava giderim.
Bir balıkcılık anımı yazayım.
Arkadaşlarımın misafiri olarak Kızıldenizde küçük bir yat ile denize açıldık. Herkesin elinde olta tüm aileler balık avlıyoruz. O kadar çok balık var ki oltayı atıp tıklama hissettiğinde çekmek yetiyor.
Akşama kadar balık tuttuk. Kıyıya dönüyoruz. Tüm balıklar ortaya kondu paylaşıyoruz. Kırmızı balıklar, mavi balıklar, sarı balıklar, yeşil balıklar ve aşina olduğumuz grimsi siyahımsı balıklar.
Benim kutuma grimsi siyahımsı balıklar konurken arkadaşlarım kendilerine diğer renkli balıkları koyuyorlar.
Renkli balıklara içim gidiyor.
En son dayanamadım bana neden renklilerden koymuyorsunuz diye sordum?
Olur mu sen misafirimizsiniz. Balık ne kadar renkli olursa tadı o kadar kötüleşir dediler.
mercan kayalıklarında ve kayalık bölgelerde olan kırmızı renkli, büyük gözlü ve jilet gibi keskin pulları olan balıklar adlarını bilmiyorum ama oldukça lezzetli ve yağlı olan balıklardır. onlarda damak zevki yok ise biz ne yapalım? (etoburdurlar) bir de onların akrabaları var otobur olanlar, onlarda siyahtır egenin ve akdenizin balığıdır. papaz balığı da derler. tülbente koy güzelce kaynat ve suyuna çorba yap. küçük oldukları için etini temizleyemezsin. gidin yaa burada yemek sırlarımı açığa çıkarıyorum.Bahsettiğim balıklar barbun gibi soluk bir pembe renkte değilde akvaryum balıkları gibi çok canlı sankli yağlı boya ile boyanmış gibi cap canlı renklere sahip balıklar.
Doğal yoldan tuzlandirilmış suda bekleyenler lezzetli oluyor. Deniz balığı...İşlerini yaptıgımız balık çiftliğinden hedıye edılen balıkları yediğimizde , hiç tadını alamamıştık.
İkinci kez gittiğimizde, söylediğimde tatı yokdu diye, " tatlı su balıklarını, %"5 tuzlandırılmış suda, bu dolabında bir gun bekletin"diye öğütlemişlerdi. O zaman tadını alabildik.
Veya ikinci bir yol, o balıkları tereyağda kızartmak..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?