Ben batarya ile duş başlığı arasında şöyle bir sensör!!! kullanıyorum. Bir kez bataryadan ayarlayınca sonraki aç kapaları sensörden yapıyorum. Su sıcaklığı hep aynı oluyor
Termostatik bataryalar var sıcaklığı sabit tutuyor. Üstelik aşırı sıcak için kilit kademesi bulunuyor. Çocukların yanlışlıkla yanmaması için. Fiyatları normal bataryalardan yüksek ama elektronik kontrolle uğraşıp banyo tesisatını değiştirmen gerekmiyor. Özellikle evdeki başka bir musluk kullanıldığında basınç değişiminde çok işe yarıyor.
Çıkış grafiklerini (su ısısı) firmadan iste, ben de yeni bir şey öğrenmiş olayım.
Keşke dediğin gibi olsa ilk alacak olan benim, o musluğa takılan cihazın mikro saniye bazında tepki verip oransal olarak müdahele ettiğine inanmıyorum ! Farklı şeylerden konuştuğumuzun farkına varmışsındır umarım...
Oransal müdahale zor hocam, o kadar karmaşık olduğunu sanmıyorum. Muhtemelen otomobillerdeki termostat gibi sıcaklığa göre aç kapa yapan bir sistemdir, iyi ayarlanmış-seçilmiş bir yayla bir miktar dengeleme sağlanabilir. Acaba şofben kapalı iken sıcak su tarafına çevirince su geliyor mu bende onu merak ediyorum.
Ben batarya ile duş başlığı arasında şöyle bir sensör!!! kullanıyorum. Bir kez bataryadan ayarlayınca sonraki aç kapaları sensörden yapıyorum. Su sıcaklığı hep aynı oluyor
Merhaba,
Bataryanın hemen üstünde duş spiralinin takıldığı 3/4 dişliye vanayı taktım.Vana çıkışına da duşun spirali monte edili vaziyette.
Vanadan suyu kesince duş spiraline su gitmiyor. Yani herhangi bir basınç oluşmuyor. Vanayı açınca su zaten duş başlığından aktığı için yine basınç yok.
Saygı bizden
Merhaba,
Bataryanın hemen üstünde duş spiralinin takıldığı 3/4 dişliye vanayı taktım.Vana çıkışına da duşun spirali monte edili vaziyette.
Vanadan suyu kesince duş spiraline su gitmiyor. Yani herhangi bir basınç oluşmuyor. Vanayı açınca su zaten duş başlığından aktığı için yine basınç yok.
Saygı bizden