amaç bypass a geçmesine engel olmak... pompa önüne valf--- valf önüne---çekvalf---- çekvalf önüne basınç ayar valfi---- ve kontrol edilecek aparat.... bilgisayarımda sorun var olmasaydı fluidsim den çizer yollardım....
Arkadaşlar konu yavaş yavaş bir ortak noktaya geldi sanırım ama ... bağışlayın konu biraz projeyi vermediğim için tam netlik kazanmadı sanırım,ben voit marka böyle bir pres montaj ettim yalnız paket gelmiş idi borulamasını yaptım ve devreye almanlar aldı.projesini oto cad ortamına amatörce çizdim.ama nasıl paylaşabilirim bilmiyorum.en kısa zamanda paylaşacağım.şimdi bunu netleştirip başka bir projede kullanmak istiyorum.ama çıkamazsam sizin dediğinz gibi tandem pompa koyacağım ama teferruatlı olacak ama mecburum.Ama işin güzel tarafı sizin gibi kıymetli arkadaşlarla böyle güzel bir forumda tartışmak.Eğer başarılı olursam bunu oransal valf ve oransal basınç düşürücü ile yapmayı hedefliyorum... saygılar
şimdi siz hep aynı noktaya takılıyorsunuz ya kullandığınız malzemeyi tanımıyorsunuz yada yanlış malzeme kullanıyorsunuz... 3 yollu olan o valf basınç ayar valfi değil emniyet valfidir.... basınç ayar valfi 2 yollu olur girer ve çıkar yani A ve B hattı olur üstünde sert bir yay mekanizması ve onun üzerinde de ayar yapmaya yarayan bir somun olur bu somun ile basınç ayarlanır ve o hattan ayarlanan basıç miktarı dışında basınç geçmez...
Oh çok teşekkür ederim sayın mehmetkose istediğim bilgi buydu
Hidrolik malzeme kullanmadım hiç şimdiye kadar sadece merak ettiğim için sordum. Tekrardan teşekkürler.
Oh çok teşekkür ederim sayın mehmetkose istediğim bilgi buydu
Hidrolik malzeme kullanmadım hiç şimdiye kadar sadece merak ettiğim için sordum. Tekrardan teşekkürler.
Arakadaşlar konu ortak bir akıla gidiyor gibi geliyor bana,tabikii projeyi veremediğim için biraz sanal bir tartışma oldu.Ben böyle bir pres montajı yaptım Alman voit firmasını idi yalnız paket halinde gelmiş idi borulama ve montajını yaptım firma gelip devreye aldı,projeyi kendi çapımda oto cad ortamına kaydettim en kısa zamanda sizinle paylaşacağım.proje paylaşmayı daha öğrenemedim.Eğer bu problemi çözer isem bunu elimde bulunan başka bir projeye adapte edeceğim.TANDEM pompa sistemi ile yapabilirim ama hem pahalı olacak hemde daha karmaşık olacağını düşünüyorum.Benim gördüğüm kadarı ile işin can alıcı noktası basınç ayar valflerinin seçiminde burada tıkanıyorum,kapalı merkez açık merkez valf sistemin can alıcı noktası.Tahminim
valf pilot uyarılı ve istenen basınca gelince piston tarafındandaki hattan ikaz alıyor ve basıncı sabitliyor vede dolayısı ile sistem basıncı aynı kaldığından diğer kardeş pistonun basıncın etkilemiyor diye düşünüyorum.Ama bunu sizin gibi kıymetli teknik arkadaşlarla tartışıp neticye varmam lazım.İlginize teşekkür saygılar
Pahalı dediğin ortalama 300 TL.
En iyi ihtimal tekli pompayı zaten kullanacaksın 200 TL ...
Çalışma basınç-debi miktarına göre olası çözüm ise en 1.500 TL.
Boşuna tırmalama...