İsmail Ayhan
Üye
Merhaba, basınç transmiterı pistonlu pompa çıkışına bağladım ama sürekli arıza yaptı,ani basınç değişiminden kaynaklanabilir mi yoksa sebebi ne olabilir
yani sizin basınç transmitterinizin ölçüm aralığı nedir , hattaki basınç nedir ? Ayrıca neyin basıncını ölçüyorsunuz ?Merhaba, basınç transmiterı pistonlu pompa çıkışına bağladım ama sürekli arıza yaptı,ani basınç değişiminden kaynaklanabilir mi yoksa sebebi ne olabilir
Çalışma aralığı 0-500 psi ama 250 bar transmiter takılı basınç daha fazla çıkmaz pistonlu pompa çıkış basıncı çok değişken ,bu arada atık su petrol türeviyani sizin basınç transmitterinizin ölçüm aralığı nedir , hattaki basınç nedir ? Ayrıca neyin basıncını ölçüyorsunuz ?
Hassasiyet konusunda haklısınız ama hassasiyet çok lazım değil sağlıklı çalışırsa işimizi görür1 psi 0.068 bar'a eşit olduğunu düşünürsek;
500 * 0.068 = 34 Bar eder, dolayısı ile 250'barlık bir transmitter ile hassasiyet almanız pek mantıklı değil.
Hocam 4-20 normal çalışıyor 2 saat gibi sonra yanıyor. basınç o kadar yükselmesi imkansızTransmiterin özellikleri neleri nelerdir, gerçekten de bağlı buluntu hatta basınç oluşuyormu ?
Örneğin çıkış 0-20 ve 4-20 mA ise basınçsızken kaç ma okuyorsunuz ve transmitter yüke girdiğinde bu değerlerin oransal olarak yükseldiğini gözlemleyebiliyormusnuz ?
Tabii diğer taraftan transmitter 0. .10V dc veya başka bir transmitter de olabilir sonuç olarak ne olduğu değil çalışıp - çalışmadığını buradan yazarsanız daha açıklayıcı olur, hatta öyle düşünüyorum ki ölçtüğünüzde sorunun en azından 50% sini kendiniz çözmüş olacaksınız.