Evet Soft start özelliğini kullanıyorum. 4 numaralı DTC pini ile. Datasheetinde çok güzel örnek hesaplama yapılmış o hesaplamayı baz alarak yaptım. Genellikle 25-100 arası değer alır yazmışlar. Yüzde 50 ile 1uf(C1) kullandım daha sonra yüzde 100 olsun diye 2uf ye çektim.Ama sorun düzelmedi.Emin olmamakla beraber ,
Mosfetler ilk enerjilenme anında acaba iletime geçip bara voltajını kısa devre ediyor olabilir mi ? Sürücü entegresi buna izin vermiyor olmalı. TL494 ün soft start özelliğini kullanıyormusunuz?
moslar bağlı iken devreye ilk enerji geldiğinde sürücünün moslar için gate uçlarını anlık aktif etme olasılığı nedir ? bence olası çünkü katoloğunda 3 çalışma fonsiyonu var ki 2 tanesi olduğunda çift eviren yada çift evirmeyen iki çıkış aynı sinyali aynı zaman aralığında veriyor . sanırım yüksek güçlü adaptör kullandığında da aynı sorunu alacaksın . çünkü ilk enerjilenmede adaptor anlık güçten düşüyor o esnada entegre kendini topluyor moslar rahatlıyor bunu ancak osilaskop ile anlarsın varsa ölç derim . basit çözüm mosların ilk enerji geldiğinde gate uçlarında anlık gecikme oluşmasını sağla
hocam adaptor ile test ettiğinizi yazdınız güç kaynağını çıkartıp aynı uçlara batarya bağlıyorsanız aynı voltaj değerlerinde başka açıklama yok. 1 olasılık oda hatalı tasarım devre aşırı akım çekiyor adaptor destekleyemediği için sorun yok batarya destekleyince moslar mefta oluyor. ancak devre çalıştığınıda gözlemlediniz yazdınız osilaskop ile ölçün derim yada gecikme sağlayın ilk açılışta entekreler kendini toplayınca moslara sinyal gitsinSoft start ozelligini kullaniyorum.
hocam adaptor ile test ettiğinizi yazdınız güç kaynağını çıkartıp aynı uçlara batarya bağlıyorsanız aynı voltaj değerlerinde başka açıklama yok. 1 olasılık oda hatalı tasarım devre aşırı akım çekiyor adaptor destekleyemediği için sorun yok batarya destekleyince moslar mefta oluyor. ancak devre çalıştığınıda gözlemlediniz yazdınız osilaskop ile ölçün derim yada gecikme sağlayın ilk açılışta entekreler kendini toplayınca moslara sinyal gitsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?