Batarya baglantisi mosfetleri yakiyor.

Sorunu cozdum sanirim. PCB tasarimi yaparken cikistaki L1 induktorunu yanlislikla kapasitorden sonra yerlestirmisim. Normalde dalgalanma voltajini sonumleme gorevi olan L1 , yanlislikla benim yaptigim PCB 'de ikduktif yuk gorevi goruyor. Yaklasik 10-15 defa batarya ile ON-OFF yaptim sorun kalkti gibi.
 
Başarılar dilerim. Yanlız gate voltajını da kontrol etmeni öneririm.ayrica geri dönüş yaptığın için teşekkür ederim
 
indüktörden sonra çıkışa bir kapasitör daha paralel bağla.
 
L1'in ters konumlanmasıyla oluşan şok bobini etkisinin bu MOSFET'lere kadar ulaşmasıyla, bu ters akımlarla (özindükisyonla) onlar bozuluyormuş demek ki. Elektronikte PCB'yi hazırlarken pek kabul göremeyecek bir hata yapılmış, ancak farkedip daha fazla MOSFET'i bozmamanız açısından ise gayet sevindiricidir. İndüktörden sonra bu işi tam garantiye alabilmek için ters paralel bağlı diyotlar bu ters akımı üzerlerine alabilirler, ayni röle bağlantılarında röelerin enerjiyle açılma, kapanmasında röle besleme uçlarına ters paralel bağlı diyotlarda transistörleri, entegreleri, vb. koruduğu gibi.

* Çılkışta AC'de mi bu olay oluyor diye tekrar baktım, hayır köprüyle doğrultuluyor, içindeki kalıntıları temizlemek için bu L1'den geçiyorsa ters paralel diyot koayca konur, evet konabilir, AC'de lki yönde de akım olduğunda ise bu şekliyle konamazdı.

* Şimdi tekrar sesli olarak düşünelim; L1'in bir ucu kond.' ün GND'li ucuna bağlıdır, oradan tam kompanse oluyor zaten, oysa diğer ucu ise OPAMP'lar ve adı geçen entegreler üzerinden dönüp (dolaşıp) gelerek MOSFET'lere kadar iç iletimlerle iletilip onları böyle yakmış olmalı, kendi fikrime göre. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…