Gerilimi düşürmek için diyot kullanarak basit bir gerilim düşümü olacağını bilmiyordum. Avantajı veya dezavantajı varmı bu yöntemin.Çekeceğiniz akıma göre uygun güçte 3-4 adet diyotu seri bağlarsanız her düyot iletime geçmek için 0.7 volt düşüm sağlayacktır. sonuçta 2 volt kadar düşük bir voltaj elde edersiniz.
Simdi neden ana karta 2 volt düşük gelmesini istedigimi belirteyim, bu cihaz calisirken batarya gucu azaldiginda yani 35 voltlara dustugunde anakart bu durumu size sesli ve isikli olarak pilin azaldiginu belirtiyor ve sizde urununu kullanmayi birakiyorsunuz. Ancak benim cihazimdaki batarya kalitesiz oldugundan 35.5 voltlara dustugunde anakart sizi uyaramadan 18650 hucrelerden bazilari 2.8 volta dusuyor ve cihaz aniden kapaniyor dolayisiyla sizde kullandiginiz cihazdan yere dusuyorsunuz. Dusuncem bataryadaki voltaji daima ana karta 1 veya 2 volt eksik iletirsem batarya icindeki bazi hucreler henuz 2.7 lere dusmeden anakart dusuk pil uyarisi verir yonunde. Siz ne dersinizBataryayı 2 volt eksik şarj edebilirsin. Birde neden 2 volt eksik olsun istiyorsun. Orjinal hali buysa eğer yüke bindiğinde zaten voltajda düşecektir. Tam şarjda olan lityum piller tam şarjla doldurulmayanlara göre daha fazla ısınıp ömrü daha kısa olacak.
Gerilimi düşürmek için diyot kullanarak basit bir gerilim düşümü olacağını bilmiyordum. Avantajı veya dezavantajı varmı bu yöntemin.
Usta cok tesekkur ederim degerli yorumlariniz icin sizce dayaniklilik acisindan ne diyot takmaliyim. Bu arada bayraminiz kutlu olsunMantikli.
Batarya voltajını olcumleyen hat belli ise o hatta diyot takabilirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?