Merhaba herkese;
Bu konu ciddi anlamda canımı sıkıyor. Meslek lisesi
Elektronik mezunuyum. Okulu bitirmemin akabinde baya zorlu mülakatlar sonrası bir fabrikanın Ar-Ge bölümünde 3 yıl çalışmayı başardım. Taşındım, yine yaklaşık 6 mülakatın ardından büyük bir telekominikasyon firmasında 300 kişilik teknik kadronun arasına tek bayan olarak işe alındım. Fakat ben bu göreve bile nice zorluklarla yerleştirildim-ki yaptığım iş, bana gelen teknik bakım-arıza işlerini teknisyenlere yönlendirmek, organizasyonunu yapmak ve takip... Ben anlayamıyorum, neden biz, örneğin bir plazanın bina teknik bakımında teknisyen olarak çalışamıyoruz? Şu anda iş arıyorum ve inanın teknik bayan olarak iş bulmak inanılmaz zor... Teknisyen arkadaşlara soruyorum. Okulu bitirdiğinizde ne biliyordunuz? Girdiğiniz işlerde tecrübe sahibi olmadınız mı? Bize neden bu şans verilmiyor? en son girdiğim işyerinde binayı gezip sistemleri görmek istediğimde bile yöneticimin suratı değişti ya ben çalıştığım yerde bi vrv arıza verdiğinde nerden, nasıl resetlendiğini yarım saat erken gelip şefe yalvarma sonucu öğrendim... Bu haksızlık amaa....