alikeskinkilic
Üye
peki rölenin hasarlı olması işlemcinin durmasına sebep olurmu benim bildiğim rölelerin görevleri su pompası için ve fan için birer tane olduğu en fazla onlar çalışmaz diye düşünüyorum ama onlar çalışıyorlar.aklıma giriş ile tetiklenen bir uyandırma kesmesi olabileceğiydi örneğin belli bir süre pasif kalan işlemciyi uyku moduna aldıktan sonra örneğin su açılınca su akış sensöründen gelen sinyal ile uyanmasında problem olabilir diye ama onu da eledim çünkü işlemci reset yiyince o da çalışıyor yani dışarıdan alınan sinyallerde de sıkıntı görünmüyor.hala en büyük şüphelim osilatör ama onun arızasının reset sonrası düzelmesi de kafamı karıştırdı sonuçta arızalı ise saat sinyali üretmemesi gerekiyor ama resetleyine belli bir süre de olsa normal çalışıyor belki ısınınca duruyordur saat sinyali bu seferde fişi uzun bir süre çekip geri takınca normal çalışmasını beklerim o da olmuyor. parazitten etkilenip adım kaçırıp donuyor desem çalışırken illaki bir parazit oluşup sistemin donması gerekiyor olur olmaz zamanda o da olmuyor içerde bir geri sayım var ve 4 saat sonra donduruyor gibi sistemi. resmen marş motoru bozulmuş araba gibi vurdurarak çalıştırıyorumMerhaba.Kart üzerindeki tüm röleleri sökerek ölçüm yapınız.Soğuk lehim var mı yok mu kontrol ediniz.
1FW 34 var mı göremedim.Kart üzerinde var ise Bc 847 transistör ile değiştirin.
1FW 34 muadili Bc 84
Korozyon gözle her zaman gözükmüyor. Özellikle katmanlar arasındaki geçiş noktalarında korozyon varsa çözümü imkansız. Mikroskop ile incelemek lazım.cevap için teşekkürler ama kartta sıvı teması yok ve resimde görüldüğü gibi harici eeprom kullanılmamış. yukarıda da söylediğim gibi kart işlemcinin reset bacağından resetlenince çalışıyor sorunu ise işlemcinin ilk açılışta ve belli bir süre sonra sebebini bulamadığım bir şekilde donması.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?