Bebek Salıncağını Lityum Pille Kullanma

Herkese hayırlı günler.Elektrik bilgim çok az hobi amaçlı ve tasarruf amaçlı bu işlerle uğraşmaktayım.Bebeğimizin otomatik bir salıncağı var. 3 adet Duracell 1.5 Volt D Pil ile çalışıyor.Ben bu salıncağı 18650 lik 3.7 v luk şarjlı pillerle çalıştırmak istiyorum.Elimde teknik olarak bir çok malzemem var ancak dediğim gibi hiç bilgim yok bu konularda.Bana yardımcı olabilirseniz sevinirim

3.7 voltluk powerbank alın.. usb çıkışından pil yuvasına bağlantı yaparsınız.

Kullanabilirsiniz 3.7 volt az gelirse iki pil kullanın 7.2 volt eder bu gerilimi de DC DC converter modülü ile basitçe 4.5 5 volt gerilime ayarlabilirsiniz.

Mesajdan ne anladınız @meraklimustafa ? Elinizde kaç adet lityum pil var ve kapasiteleri nedir? Forumda arattınız mı?

aradığınız cevabı bulmanıza sevindim ama..
5 v powerbank da işinizi görür kolaylıkla..
neden işi zora sokuyorsunuz anlamadım...

.. 1n4007 gibi bir diyodu powerbank çıkışına seri bağlarsanız 4.5 v a yakın bir gerilim alırsınız.. gerçi 5 v da da sorun çıkmaz.. powerbank iyi bir çözüm.. hazır kutulanmış pil ve şarj devresi de içinde.. geriye usb kablo ve usb soketlerle kablo lehim işi kalıyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…