ZD902 nolu diyot bacakları kısa devre gösteriyor demiştim,kart üzerinden söktüm ve ölçümler normal.
zd902 nin anakart üzerindeki yuvaları hala kısa devre görünüyor.Bunun üzerine IC901 entegresine ilerledim.GND ve CS bacakları kısa devre gösteriyordu karta lehimliyken.Karttan ayırdım bu da normal.
T901 trafoyu söktüm.Bunun devre şemasına ulaşamadım.Böyle böyle tüm kartı sökücem sanırım
[/QUOTE
@
ay_erdi birinci mesajınızda tarifini yaptığınız arıza şekli doğrudan arka aydınltma led lerinin çalışmadığını gösteriyor.Bu durumda başka yerlere müdahale etmeden dikkatli şekilde sadece led lerin değişimi ile muhtemelen sorun çözülmüş olacaktı.
Led değişimi de ayrı bir dikkat ve deneyim gerektirir.Çünkü ledlere ulaşmaki çin paneli sökmek büyük riske girmek demektir. Hele ilk defa led değişimi yapılıyorsa bu risk çok daha fazla olabilir.
Mesajlarınızdan anladığım kadarı ile arızanız besleme devresinde değil gibi duruyor.ZD902 zener ve civarındaki kısa devre sizi yanıltmasın.diyotun paralelinde değeri düşük dirençler var onların ölçümünü okuyorsunuzdur.(ör.rd914-rd915- rd905)
Besleme devresindeki ana voltajlar çıkmamış olsa 7 nci mesajınızda ölçtüğünüzü belirttiğiniz panelin çalışması için elzem olan ve çoğu T-Con devresinde üretilen bu voltajları göremezdininz.
Bu durumda cihazda arıza aramak yerine önerim, yukarıda sayın @
by lent [B]in de özellik ile belirttiği ana karttan T-cona ve T- condan panele giden Lvds flex hatlarını kontrol edin.Soket ayaklarında v.s lehim yenilemesi yaptığınız yerler var ise tekrar gözden geçirin.Kabloların soketlerine tam yerleştiğine dikkat edin.panel sökümü esnasında çoflarda hasar olmamıştır inşallah[/B].
Besleme kartının şemasınıda aşağıda verdim, inceleyebilirsiniz.
Cihazı görüp incelemeden uzaktan yardım sınırlı olabiliyor.Yakınınızdaki bir tv ustasındanda yardım alabilirsiniz.Kolay gelsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?