Beko D 2001 bulaşık makinesine Elektrik gelmiyor. Kartı çıkarttım direnç yanmış, yeni direç taktım oda yandı ne yapmalıyım. Arıza nerede olabilir. Karttamı yoksa makine içinde tesisattamı. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Beko D 2001 bulaşık makinesine Elektrik gelmiyor. Kartı çıkarttım direnç yanmış, yeni direç taktım oda yandı ne yapmalıyım. Arıza nerede olabilir. Karttamı yoksa makine içinde tesisattamı. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
direncin gümlemesi, kısa devreye işaret eder. Senin kart ucuz ve kolay bulunur bir kart; direkt yenisini almayı tercih edebilirsin;
bağlı motor ve rezistansta kısa devre olmadığından emin olduktan sonra takabilirsin.
direncin gümlemesi, kısa devreye işaret eder. Senin kart ucuz ve kolay bulunur bir kart; direkt yenisini almayı tercih edebilirsin;
bağlı motor ve rezistansta kısa devre olmadığından emin olduktan sonra takabilirsin.
multimetre kullanmaya ne kadar hakimsin bilmiyorum ama üzerindeki büyük olan kondansatör sismis biraz onu değiştir zaten çok ucuzlar... Diyotlardan kısa devreye düşen varmı kontrol etmelisin mavi polyester kondansatörü de değiştir... Varistörü de kontrol etmelisin ne durumda... Bunlardan pek anlamam dersen sıfır tak derim
Yanan direnç izolasyonsuz olarak 5v üreten rc devresinin direnci.
Bu direnç ancak çok uzun süre 220 ye bağlı laldığında veya şebekede yüksek frekanslı parazit olduğunda ısınıp yanar.
Ya cihazdan önceye bir filtre takın veya cihazın bağlı olduğu fazı değiştirin.