beko r410a ısıtma sorunu

mert440

Üye
s.a ustalarım.beko marka 9000btu r410a düz cihaz var.geçen hafta ısıtma bi anda düştü.gazı boşalttım vakum yaptım tekrardan gaz şarjı yaptım.terazi bozuk oldugu için basınc ile kontrol ederk verdim.ama klima yine aynı şekilde ılık üflüyor.sogutmada 100psi civarında duruyor.2.8 amper çekiyor.ısıtmaya aldım 34 bara kadar çıktı basınç ve orda kaldı.çektiği amperde 8ampere yakın.sizce sorun nerde gazını fazlamı vermişim yoksa az mı yardımcı olursanız çok sevinirim

35 bar 58 dereceye tekabul eder. Basma basıncı için bana biraz yüksek gibi geldi. 28-30 bar iyi gibi.

Verimin düşmesi dış hava sıcaklığı ile doğru orantılıdır. Dış hava sıcaklığınız nedir? En düşük ? Ayrıca klimanın takılı olduğu odanın net ( yaklaşık değil ) alanı kaç metrekaredir? Cihazın takılı olduğu il hangi il? Cihaz inverter mi normal mi?

Bu bilgileri bir değerlendirmek gerekiyor.

heatpomp için dış ısı min.5c olması gerekmez mi? çektiği akım yükselmiş ama ısıtma için rezistans yok mu? rezistans ile yüksek akım çekerdi ama ekovat motoru yolcu sorun o birde gramına uy kullanma kılavuzunda yazar okumadan bir yere atmadıysan oku...

Yaşadığım il bodrum.suan havalar gayet güzel.gece yarısı 7-8 derece.oda ortalama 15m2.cihaz normal inverter degil.3 senelik cihaz.24binlik var 10 senelik hala canavar gibi ısıtıyor.

Rezidans yok.zaten dışarısı gündüz 25 derece civarı.gündüz gece fark etmiyor hep aynı.

Ya itiniz icin tesekkurler adim adim ilerleyelim. Sorulara tek tek net cevaplar verirseniz daha iyi ilerleriz. Bence gazi atip gramajina gore vermenizde fayda var. Birde cihaziniz yeterli isi transferi yapamiyor gorunuyor. siz ilik ufluyor diyorsunuz ama bunu somutlastirmak lazim.

Gazi cihaza sarj ederken gaz tupu dik miydi tersmiydi yani gazi likit mi verdiniz gaz fazinda mi? bu soru cok onemli.

Bir Termometre ile ic unite ufleme sicakligini olcebilir misiniz? kac derece ufluyor en az 10 dakika calissin.

Bu durumda olabilecek olasiliklar,

1 dis unite fan motoru dönmüyor yada yavas donuyor kondansatorune bakilmali motoruna bakilmali.
2 gaz devresinde tikaniklik var sistem sokulup temizlenmeli.
3 gaz fazla sarj edilmis gramajina gore sarj edilmeli.

Konu cevaplariniza göre sekillenecektir

Ben teşekkür ederim.cihazı çalıştırmadan likit verdim.ondan sonra cihazı çalıştırıp gaz verdim.
Yarım saat çalıştı ama 40-45 derece anca bi sıcaklık var.ama ölçmem gerekiyor.
Fan motoru dönüyor hava transferi iyi yani.
Bende ilk onu düşündüm sistemmi tıkalı acaba.boşaltıp yarım saat vakumda kaldi.yine olmadı.
Dediginiz gibi gaz fazla verildi.
Havalar serin suan gaz sarjı yaparken kac barda kalması gerekiyor.terazi bozuk oyuzden gram ile veremiyorum.

Son düzenleme:
Kısmi kısmi likid de verdim cihaz çalışırken.

En basta sunu soyleyeyim. R410a gaz karisim gazdir. full likit verilmelidir. eger gaz fazinda verirseniz tupun icindeki gazin derisimi degisecegi icin hem klimaniza bastiginiz gazdan verim alamazsiniz hemde tup icindeki gazin ozelligi bozulacaktir. ( nedenini soracak olursaniz tup icinde birden fazla gaz bulunmaktadir karisim oldugu icin her gazin buharlasma basinci farklidir siz gaz fazinda sarj eferseniz buharlasan gaz tup icindeki sadece ilk gaz fazina gecen gazi alirsiniz diger gazlar likit kalir )

Ikinci konu bir klimaya yazin emis basincina bakarak gazi sarj edebilirsiniz ancak kisin bu durum degisiklik gosterir. Ben cok 410 lu cihazlara bakmadim ama asagi yukari 100 - 110 psi emis basinci olmalidir. Klimalara kisin gaz basmak daha zordur basma sicakligi 50 dereceye karsilik gelen basinca kadar cikmaniz gerekir. buda 28-30 bar civarina denk gelir. en guzeli imkan var ise terazi ile vermek ama o imkaninizda yok diyorsunuz. tecrubeli servis teknikerleri bile terazi kullanir basincla ilerlemek cok zor. yaz ve sogutma modu olsa bir nebze ufleme sicakligina v.s. bakarak verilir.

Ozaman benim cihazin gazi fazla.ozaman düzgünce tekrardan gaz vermek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…