tekin126
Profesyonel Üye
merhaba arkadaşlar elektrik konusunda uzman arkadaşların fıkrını almak ıstıyorum aslında sorunum çozuldu gıbı ama elektrik konusunda uzman değılım fikirlerınızı almak ıstıyorum arazıde dalgiç motor panolarında sık sık yüksek gerılım sıgortası atar buda panoda yarı ıletkenlı cihazlar faz koruma zaman rölesi ssr röle ve benım taktığım GSM modullu uzaktan kumanda benım kumandada bu gıbı arızaları önlemek için panoların kumanda gerılımını kombı regülatör uzerınden gırış yaptım voltaj dalgalanmaları fılan kesıldı sorunum çozuldu kafama takılan bu kombi regulatoru okadar pahalı bışey değıl panolarda neden kullanılmaz arazıde her gıttığım pano etrafı çopluk gıbı yarı ıletkenlı cıhaz dolu arızalı voltaj dengesızlığınden bu arızalar kombi regulatoru sorunu kökten çözdü bir yıldır deneme amaçlı taktığım yer var ne panoda arıza çıkıyor nede benım cihazda bu regulatorun benım farkına varmadığım zararlı bır yanı varmı kafama takılan soru bu elektrik konusunda uzman arkadaşlar konuya açıklık getırırse sevınırım