tek etek açıklamaya çalıştım umarım işine yararTeşekkür ederim peki sizce r22 mi kullanayım ? R134a ile r22 arasında soğutma farkı varmıdır hangisini tavsiye edersiniz ?
r 22 ile daha sert soğutma elde edersin
Ayrıca benim motorda şöyle bir durum var 5 dk kadar çalıştıktan sonra hava çıkışından dışarıya çok az miktarda sürekli olmayan ara ara yağ sızıyor yarım saat çalışınca bu yağ 3 - 5 damla şeklinde masaya damlamış oluyor bu normalmi yoksa yağ fazlamı oldu ? Ben motora bir su bardağı kadar yağ emdirmiştim.
Ve bu ekovat motorlar gaz olmadan 3 - 4 saat kesintisiz çalışırsa zarar görürmü ? gaz olmadan üzün süre çalıtırmak teoride sakıncalıdır..
Geçenlerde motoru çalıştırayım dedim çalıştırdıktan sonra telefon çaldı sözde 5 dk lığına yanından ayrılmam gerekti ancak iş uzadı ve aklımdan çıktı 3 - 4 saat boyunca kesintisiz çalıştı.Motorun yanına geldiğimde bayağı ısınmış etrafına ısı vermeye başlamış olduğunu gördüm.Çalışmasında herhangi bir anormallik görünmüyor aslında ama yinede aklıma takılmış durumda acaba motor zarar görmüşmüdür basınç düşmesi vs söz konusu olabilirmi Motoru değiştirmem gerekirmi ?
ısınması normaldir..komp üzerindeki ısıyı taşıyacak gaz olmadığından çok ısınır gaz olduğunda bile ısı en az 9095 dercelere kadar çıkar
Son olarak projeyi yaptık ancak tatmin edici bir verim alamadık farzedelim sadece kondenseri büyütüp gaz ilave yapsak bir fark olurmu ?
gazı ilave etmen soğutmadaki tüm dengeleri alt üst eder komp dönüş esnasında akışkan gazın gaz halinde olması gerekir gaz fazla olduğunda akışkan yeteri kadar sıvı halden gaz haline gecemeyebilr dönüşte komp likit gelmesi halinde komp zarar görebilir.
Çok soru soruyor olabilirim kusuruma bakmayın lütfen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?