has_artvin_li ( TA3TCM )
Usta Üye
Abi makine oyuncak gibi bişiy demişsiniz evet bizzat size sonuna kadar katılıyorum ama merak ettim acaba bu makine ile ben iş yapabilir miyim yoksa çok mu basit kalır ?Ve aleyküm selam ilk öncelikle BGA makinaniz çok basit bir makina oyuncak gibi birşey keşke almışken paraya kıyıp iyi birşey alsaydiniz.gelelim elek konusuna eleklerin altında model ve top kalınlığı yazıyor bazen model farklı olsa bile elek uyuyor chip e burada elekteki desen ile chip deki desen ile karsilastiriliyor chip dizerken kalın aleminyum folyo ile eleği chip e kaplayıp dizerseniz elekte esnemeyi minimum a indirmiş olursunuz lehim toplarını kesinlikle kurşunlu lehim alın kussunsuz lehim sakin almayın
Abi aslında bu olay benim bildiğim kadarı ile şöyle oluyor : Çekik gözlü amcalardan baskı devre yaptırıp baskı devre ile birlikte gelen şablona krem lehim yedirip lehimleme işi yapıyorlar ama o sistem smd malzemelerin diziliminde oluyor.Top çapı gerçekten önemli mi, izlediğim videoda şablona krem lehim yediriyordu, başka videoda topları cımbızla diziyordu (çoğunu) ... hangisi amelelik, hangisi pratik?
Abi yemin ediyorum filim adamsın ya akşam akşam güldürdün beni Allah da seni güldürsünBahsettiğim örnekler, illa biri çıban başılık yapar;
Bu da bonus olsun
Başka pratik yollarınız var mı?
Krem lehim kullanmak işi çok çabuk bitirmek anlamına geliyor ama ben 11 senelik notebook anakart onarım teknisyeniyim ben top kullanıyorum krem lehim kullanmayı birkaç kez denedim olmadı elegin altına sızdı ve toplar biri küçük biri büyük oldu top kullanmak 0.35mm ye kadar avantajlı 0,35 den küçük ise krem zorunlu gibi çünkü toplar çok çok küçük krem lehim ile 3dk top lehim ile 5-10 dk arası bir chip in dizilmesiTop çapı gerçekten önemli mi, izlediğim videoda şablona krem lehim yediriyordu, başka videoda topları cımbızla diziyordu (çoğunu) ... hangisi amelelik, hangisi pratik?
Dizmek istediğin chiplerin elekleri varsa işine yarar aman ha büyük kalıp alma 8*8cm 9*9 cm kalıplar var bunlardan alma krem lehim kullanmiyacaksan top lehim için attığın tipte kalıp alman çok iyi olur kullandığın chip in kalıbı içinde yoksa işine yaramayacaktir@-taha- abi ben elek kalıp olarak şu çekik gözlü amcalardan sipariş vermek istiyorum.
https://tr.aliexpress.com/item/3291...earchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_
Satın almak istediğim ürün bu acaba iş yapar mı ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?