bi yorum getiremiyorum

Katılım
11 Ocak 2008
Mesajlar
555
Puanları
1
arkdaşlar işletmemizde hadde makinası dediğimiz alümınyum folyoları inceltmeye yarayan bi makinamız var.800hp dc motorumuz bunu süren rockwell dc sürücümüz var.sabah herzamanki gibi makinaya enerji verdik herşey tamam .ama sistem reset almıyo.kontrol etmediğim hiççbişey kalmadı.şekildeki dcs nin giriş çıkışlerını kontrol ettim herşey normala ama makina reset almıyo.son olarak dedim dcs yi açıp kapatayım.açtım kapattım sistem çalıştı.acaba neden?sistem kendini korumayamı alıyo acaba bi durumda çözemedim?


Yönetici Notu: Paylaşılan fotoğraf, fotoğraf paylaşım sitesinden silindiği için kaldırılmıştır.
 
sn. sedat bey, benzer bir arızada ben yaşamıştım. bizim sistemde omron vardı. sistem durup dururken kapanıyordu. sstem açılıp kapanınca sorun çözülüyordu.belli bir zaman sonrasistem artık hiç çalışmaz oldu, bayağı bir uğraştım. power supply , cpu , sistemde var dedim olmadı. en sonunda problemi buldum. çok basit bir arızaymış

arıza mevcut plc nın kontrol devresindeki 24 vdc ye pano içerisindeki bir bağlantıdan nötr kısa devresi varmış. nötru plc sisteminden izole edince sorun çözüldü ve aylardır sistem çalışmaya devam ediyor.

inşallah faydalı olur.kolay gelsin.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,071
Mesajlar
923,001
Kullanıcılar
451,356
Son üye
engeneer61

Yeni konular

Geri
Üst