Bilgiasayar hoparlörü

Katılım
11 Mar 2013
Mesajlar
235
Puanları
1
Yaş
65
Ustalar "SHINY" SS-500 3D SOUND SPEAKER MULTİ_MEDİA marka bilgisayar hoparlörü çalışmayınca kondansatörünü çıkarttım direk bağladım pert oldu.Yeni hoparlör alıcam ,internette gezindim jack"lı,usb"li,kablosuz olanları var bunlardan hangisi daha iyi ve kullanışlı ve kaç wat yeterli, bir de eskiden kalma müzik setinin hoparlörleri var bunlar bilgisayarda kullanılabilir mi? Teşekkürler.
 
nasil bir sey oldugunu bulamadim uyduruksa yerine uyduruk lazimsa piyasada pam8002 li hoparlorler 30 40 a satiliyor.
 
ustat alinti yapmissin amanbos mesaj.
 
Usta bu hoparlörleri 12 yıl öncesinden toplama bilgisayarla birlikte almıştım ,bunlar artık işe yaramaz onun yeni alıcam, 30-40 civarı iyi ancak yukarda belirtmiş olduğum özelliklerin hangisini tercih edersiniz.
 

Merhaba.Masaüstü pc kasası ise,toprak hattında faz olup olmadığına öncelikle bakmanız lazım.Ses kuvvetlendiricili hop'ün pert olması bu yüzden olmuş olabilir.Yenisini alıp taksanız da bu kaçak varsa o da pert olabilir dikkat edin.

Kaçak olup olmadığını pc metal kasasına kontrol kalemi ile direk dokundurup bakmanız lazım.Az yanarsa kuvvetle muhtemel bu statik (Ölü) elektrik kaçağıdır,bu durum direk pc bileşenlerine zaman içinde bir zarar verebilir,topraklama hiç gelmediğinde bu mutlaka olur.Kuvvetli yanıyorsa priz,uzatmadan faz direk toprağa gelip,toprak hattının da içten kopmasında (Toprak hattı varsa zaten ya K.A.K.R. veya sigortayla beraber her ikisi atar) bu faz pc jakından ses kuvvetlendiricili hop. e ve devrelerine girip entegre ve hop.' leri patlatabilir,köprü diyotları,elektrolitikleri kısa devre edebilir,ilk başta buna çok dikkat etmelisiniz.(Başıma geldiği için yazıyorum)

Müzik seti hop.leri (Müzik setiniz mini,midi veya büyük ise hop watt değeri de büyüktür) pc'de kullanılanlardan watt değeri olarak büyüktür.Ama empedans ayni ise (Örneğin her ikisi de 8 ohm değerindeyse) watt değeri büyükte olsa kullanılır.Önemli olan hop. empedans (Ohm) değerinin ayni olmasıdır.Küçük değerde olanları (Örneğin 4-3.2 ohm. gibi) pc hop. olarak aslında 8 ohm olanların yerine kullanılamaz.Zaten cihazınız tam pert olduğundan (Fişe taklıyken üzerinde yanan led daha kısık yanıyor veya hiç yanmıyorsa içten ses entegresi (opamp) mutlaka kısa devredir veya diğer elemanlar,elektrolitik kondansatörler,diyotlar kısa devredir.Bu haliyle (Diğer elemanlarda bozulmuştu mutlaka) bunu tamir etmeden bu tadilatı da doğal olarak hiç yapamazsınız.

"Kaç watt yeterlidir" sorusu kişiden kişiye de değişebilir.Standart olarak 2-3 watt çıkış pc çıkışındaki mevcut sesleri duymada yeterlidir.Müzik dinlerken daha bas ve yüksek sesler için tda1554q'yu netten bu devresini bulup,biraz elektronik deneyiminiz varsa kolayca yapabilirsiniz.Çıkışı 2*22 watt 'dır.Pc çıkışında sadece çıkış katı ses kuvvetlendiricisi olarak(Pc ses kuvvetlendiricili hop.',ün yerine,stereo çıkışlı olarak) idealdir.Kolay gelsin.
http://320volt.com/tda1554q-2x22w-anfi-devresi/
 
toprak kacagi olaydi laptop da gumlerdi.
gormeden teshis koyulmaz!
muzik setinden muzik setine fark var, vestel stk amfi ile ses sistrmi kurar. kotu tasarlar, la4440 kadar ses alamazsin,
nice ummadigim muzik setlerinde ka2206 gormusumdur birinin sesi oburunr benzemez.
 


Konuyu dallandırıp budaklandırmaya hiç gerek yok bence..
Evde pc ye bağlayacaksanız bu ürünler tam size göre.
Logitech veya Creative 'in ürünlerini tercih edin,rahat edin.
http://www.indirdik.com/Logitech-X-230-2-1-32-Watt-Ses-Sistemi
http://www.bimeks.com.tr/urun/14491...tpASLqbrmXzGTLO-v0R2yEAEZPdJxarATQBoCp7zw_wcB
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…