Bilgisayarınızı klavyeden açın..

axlx

Üye
Katılım
5 Eki 2011
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
47
Bunun için bilgisayarınız açılırken DELETE tuşuna basmanız yeterli olacaktır. BIOS da 'INTEGRATED PERIPHERALS' bölümüne girin ve 'Power On Function' ayarını bulun. Burada genel olarak 'Button Only' seçeneği seçilidir. 'Password' olarak ayarlarsanız 'KB Power On Password" kısmında belirttiğiniz herhangi beş karakterlik bir parola ile makinenizi klavyeden açabilirsiniz.

Alıntı denendi ok :)
 
Bir de Any Key diye özellik var. Onu seçerseniz de bilgisayar kapalıyken herhangi bir tuşa basıldığı zaman açılıyor.
Tabi bunun da şöyle bir zararı olabilir. Anneniz falan klavyeyi silerken tuşa basarsa bilgisayar açılıyor. Dikkat etmek lazım.
 
Paylaşım ve bilgi için teşekkürler.Deneyelim.
 
Ben pc ye şifre koyuyorum ama maalesef nasıl açılıyorsa bakıyorum pc açık biosa şifre koyuluyormuş ama benim bilgim yok nasıl olur açıklarsanız sevinirim.
 
İlk açılışta BIOS ayarına girmek için “Delete” tuşuna basın.Girdikten sonra çeşitli işlemler için seçenekler bulunmaktadır. Bunlardan Security ile ilgili olan seçeneği seçtiğinizde ‘User Password’ ve ‘Supervisor Password’ olmak üzere iki farklı şifre türü (BIOS’a göre değişebilmektedir) karşınıza gelecektir.‘Supervisor Password’ ü seçerseniz şifre sadece BIOS’a girmek istendiğinde sorulucak.
‘User Password’ ü seçerseniz şifre BIOS’a girmek istendiğinde sorulacağı gibi, bilgisayar her açılışında da sorulacaktır. Eğer sizden başka kimsenin makinanızı açmasını istemiyorsanız bu seçeneği seçmeniz daha uygun olacaktır.Yani siz bu seçeneği seçin.Sonra sizden bu seçeneği seçince koymak istediğiniz şifreyi soracak. Şifreyi girdikten sonra kontrol amacıyla şifreyi tekrar soracak.Tekrar şifreyi girdikten sonra “Esc” tuşuyla ana menüye çıkın. F10 veya tekrar “Esc” ye bastığınızda yapmış olduğunuz değişiklikleri kaydetmek isteyip istemediğiniz sorulacaktır. Değişiklikleri kaydederek çıkın.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,050
Mesajlar
922,855
Kullanıcılar
451,320
Son üye
agurpinar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst