1000/10 volt kondansatörler uzerınde 5 volt var devamlı 8 yıl çalışmış bukadar zaman içinde yüksek sicakliğa çıkmıştır birkaç sefer kasanın içi o sebepten şişmiştır belkıde patlamıştır farkında değılsın ekran açılmadı değişince açıldı dıyorsun bu kondansatorlerın patladığını gosterıyor burada önemlı olanı yapmışsın işi büyütmeden değiştırmışsın değiştırmezseydın ana kart uzerınde yarı iletkenlere entegrelere zarar verebılırdı en ıyısını yapmışsın kondansatörlere gelınce yerıne sığabılecek boyutta 1000/16 volt dahı takabılırsın bazı kartlarda 1600/5.5 volt takılı olanlarda var şişip patlamasına sebep kasa içindekı aşiri sıcaklık ister ıstemez kasa içinde oyle zamanlar gelırkı 80-90 dereceye yukselebılır bukadar isiya kondansatörler dayanamaz kondansatör içindekı yağ isidan dolayı genleşır kondansatör bundan dolayı patlar fabrıkasyon olarak kondansatörlerde çizik atılır patlama anında hasar oluşturmasın dıye eskı kondansatörlere ters voltaj verıp patlatırdık şimdıkılerde o olay yok şişen kondansatör çizilen yerlerden gazı atıyor patlama olmuyor
... 80-90 dereceye yukselebılır bukadar isiya kondansatörler dayanamaz kondansatör içindekı yağ isidan dolayı genleşır kondansatör bundan dolayı patlar fabrıkasyon olarak kondansatörlerde çizik atılır patlama anında hasar oluşturmasın dıye eskı kondansatörlere ters voltaj verıp patlatırdık şimdıkılerde o olay yok şişen kondansatör çizilen yerlerden gazı atıyor patlama olmuyor
Bilgi amaçlı dememin sebebi birçok forum sitesinde konu var ekran ne yaptıysam gelmedi hdd değiştim anakartı değiştim ekran kartı değiştim vs.. gidiyor. Güç kaynağına bak yazana daha rastlamadım belkide vardır.Güç kaynağından bile oluyormuş masaüstü pclerde. Bizzat yaşadım insanlara sizlere inşallah faydası dokunur.2 adet kondansatör değiştim hemen düzeldi...