Bilgisayar ile plc kontrolü

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kerwh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kerwh

Üye
Herkese merhaba, bir masaüstü uygulama yapmak istiyorum bu uygulamanın amacı daha modern ve esnek bir arayüzle standart hmı kullanmak yerine bilgisayar aracılığı ile plc yi kontrol etmek, veri okumak vs yani scada sistemi gibi olacak ama kendi firmama özel bir uygulama yapmak istiyorum bunu nasıl yapabilirim hangi programlama dilini kullanmalıyım veya bunun için hazır sistemler var mı(Siemens, Delta gibi markaların scadaları hariç)

Oncelikle modbus TCP kullanmaniz gerekli. Cok fazla sorunla karsilasacaksiniz. Onemli olan tarama hizinizi cok iyi tutmaniz.

Daha once bu sekilde bir uygulama yaptim. 6plc+ 12 pc. Tarama hiziniz onemli.

Bence delta 12se plc tcpmodbus icin uygun. Ornek vb.net modbus kutuphaneleri de var ama cok iyi degiller.

Gelismis plc ariyorsaniz fultek tercih edebilirsiniz. Cok hizli, coknfazla modul eklenebiliyor ve cok flexible. Ayrica cok fazla fonksiyon var.

Peki masaüstü uygulamayı kodlama arayüz tasarımı vs bu uygulamanın oluşumunda nasıl bir yol izlemeliyiz

Projenin iceriginden bahsederseniz yardimcinolmaya calisayim
Hazır beton santrali için olacak fakat girdiğimiz sektör çok olduğu için sadece beton santraline uygun değil esnek birşey yapmak istiyorum her sektöre göre yeniden tasarlayıp müşteriye sunacağım ama şuan için önceliğimiz hazır beton santrali

Vb.net ile ModBus TCP üzerinden kütüpane kullanarak şu şekilde dataları çekebilirsiniz. Örnek olması açısından ekliyorum.

Dim regAddress As UShort = 39803 'D7035

' Async fonksiyonu Await ile çağır

Dim registers As UShort() = ReadHoldingRegisterAsync(ipAddress_MCU01, modbusPort, 1, regAddress, 2)

Kac giris cikisiniz var? Analog vs? Haberlesme datasi varmi?

Son düzenleme:
40 adet giriş 40 adet çıkış var hepsi dijital. Haberleşme datası var

Tek pc olucaksa çok hızlı olur. (1-3sn gecikmeli)

Donanım: Delta 12SE yanına genişleme yuvarı
Yazılım: vb.net + modbus TCP kütüphanesi ile yazabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…