Ayarli guckaynagi icin ozaman laboratuvar tip icin lineer guc kaynagi almak mantiksi mi?PC ler zaten darbeli çalışırlar. Yani temelde kendileri darbe üreten aygıtlardır.
Ancak yüksek kararlılık ve regülasyon gerektiren devrelerinde özel regülatör entegreleri bulunmaktadır.
Örneğin bir CPU beslemesi olsun RAM modülleri beslemesi olsun mutlaka regüle entegreleri ile hem voltaj regülasyonu sağlanır, hem de olası ripple'lar için gürültü faktörü düzeltilir.
Gürültü faktörünün düzeltilebilmesinde ayrıca özel kondansatörler de önemli rol oynar.
Ekli dosyayı görüntüle 75536
SMPS güç kaynakları genel olarak 100kHz civarı darbelerle çalışmaktadır.
Bu sebeple literatürde bu frekans baz alınmıştır.
Bir PC'nin anakartı incelenecek olursa birçok regülatör entegresi ve mos-fet transistörler olduğu görülecektir.
SMPS bir güç kaynağı almak veya bazı modüllerle yapmak kolay, ucuz ve hafif. İhtiyacınıza bağlı bir durum. SMPS in yarattığı ripple sizin için bir sorun teşkil etmiyorsa linear olanlar tamamen gereksiz. Ben de kendi ihtiyaçlarımı karşıladığı için forumdan bir iki yardımla SMPS ayarlı bir tane yaptım(XL4016 ile). Elimde bir osiloskop olsa keşke adım adım filtre de yapmak isterdim ama şu anlık yaptığım işlerde benim için tamamen önemsiz bir durum. Linear olanları kötülemiyorum ihtiyaç varsa tek seçenek hemen hemen o zaten. İhtiyaçlarına göre değerlendirmek lazım.Yakinl
Ayarli guckaynagi icin ozaman laboratuvar tip icin lineer guc kaynagi almak mantiksi mi?
Alirim smps guc kaynagini cikisa regule entegresi eklerim mesela.
Ayarli guc kaynagi alicamda lineer mi alsam yoksa smps alip tam regulasyon yapiliyorsa smps mi alsam diye dusunuyorumda o sebeple boyle bi konu actim
Laboratuar tipi güç kaynağı alacaksan lineer olanı tercih etmelisin.Ayarli guckaynagi icin ozaman laboratuvar tip icin lineer guc kaynagi almak mantiksi mi?
Alirim smps guc kaynagini cikisa regule entegresi eklerim mesela.
Ayarli guc kaynagi alicamda lineer mi alsam yoksa smps alip tam regulasyon yapiliyorsa smps mi alsam diye dusunuyorumda o sebeple boyle bi konu actim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?