3 Fazlı daire beslemesinin dezavantajlarıda çok çoğunu bizzat görerek yaşadım. Mecbur kalmadıkça tavsiye etmem. Zaten projelendirmede de mecburiyetten hasıl oluyor kesit fazla çıkıyor, maaliyet artıyor...
Bundan 14 sene evvel toplu konut inşaatında daireleri teslim etmişiz arızalara müdahale ediyoruz. Adamın biri şantiye şefini aramış son derece kızgın, şef hemen gidip bakın dedi. Bir gittik adamın yüzü kapkara söyleniyor ne oldu amca dedim yıllardır elektrikle uğraşırım bir
Sigorta değiştireyim dedim patladı kardeşim ne biçim tesisat yaptınız dedi. Nasıl değiştirdiniz sigortayı dedim;
Sigortayı değiştirdim yanındaki sigortaya köprü attım dedi (Fazları kısa devre etmiş) hanım kapıdaki sayaç panosu önündeydi sigortayı kaldır dedim patlama oldu dedi
Birisinnde de usta aradı telefonla şef dairede anormal şeyler oluyor bir odada lamba çok parlak diğerinde mum gibi kombinin kartı yanmış ama hala enerji var ne iş anlamadım dedi. Nötr devresi açık, kopmuş olabilir dedim. Arızayı itina ile aramış kalfa sayacı bağlarken nya iletkeni sayaca izolesinden ittirerek sokmuş ve izole üzerine vidalama yapmış yani iletkenlik yok.
Bunlar sadece şimdi aklıma gelenler...