Hmm anladım teşekkür ederim her ne kadar mdf de olsa yinede hata payı yüksek diyorsunuzYapmayı düşündüğün cnc için mekanik parçaları ve motorları şahin rulmandan alabilirsin yurtdışı fiyatlarla aynı sayılır. Cnc yapımına ahşap gövde ve lineer ray-endüksiyon mili ikilisi ile başlayan birisi olarak, sana tavsiyem iki defa masrafa girme, alüminyum gövde ve lineer ray sistemi bir makina yap.
Hayırlı olsun hoşgeldiniz.Bana göre Elektronik seçimleriniz doğru.
Alüminyuma bir ilave de ben yapayım.
Kullanımının uygun olduğu yerlerde, alü levha yerine yerine alü-sigma profil kullanmanızı öneriyorum. Sigma profil boşluklu yapısı nedeni ile ağırlığına (ve fiyatına) oranla daha rijit bir yapı elde etmenizi sağlayacaktır. İşçiliği daha az ve ucuz olacaktır, kanalları da bağlantıların kolay yapılmasına izin veriyor.
Düşündüğünüz CNC'nin boyutları küçük değil, MDF ile rijit bir gövde ve sonucunda kaliteli iş elde edemezsiniz. Yurt dışında ahşap türevi olarak ağırlıklı olarak MDF değil de plywood kullanıyor, videyolarda dikkatli bakılırsa kat kat sandviç yapı görülecektir. Kullanılan plywood'un kalitesi de önemli, mukavemeti yüksek ağaçlardan yapılan Baltık plywoodu tercih ediliyor. CNC'nin boyutları büyüdükçe plywood da zayıf kalabilecektir.
Bir diğer alternatif ise daha ucuz olan demir profillerden kaynakla gövdenin oluşturulması. Amatörler için uygun değil ayrıca kaynak sırasında eğilmeler meydana geliyor, hassas taşlanması ayrı bir iş ve masraf. Doğrudan kaynak yerine, kaynak ve civatalı birleşimlerle yapılması da kolay değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?