bir soru sorabilir miyim ?

Esasında ilk cevabımda net olarak yazmışım, uzun uzun hesaba gerek yok. İnce hesaplara girersek 3,5 liraya bile inebilir
 
Son düzenleme:
İyiki burdakiler esnaf olmuyor , arkadaş ortada olan sahte 5 lira, ayakkabı ve komşu para olayını renklendirmek için var.

Sahtekar Müşteri= Ayakkabı + 3 lira sahibi oluyor.
Komşu= Sahte 5 lirayı bozuyor, sonra farkediyor, o beş lirayı ayakkabıcıdan alacak. Yani kar zarar yok.
Ayakkabıcı=Ayakkabıyı veriyor, üstüne 3 lira veriyor. Elinde ise 5 lira bozuk paradan kalan 2 lira var. (Hani bozdurmuştu ya o paradan). Sonuçta para sahte çıktığı için elinde kalan 2 lira "3 lira ekleyerek" komşuya ödeyecek. Birde giden ayakkabı var.. Müşteriye verdiği 3 lira para esasında komuşuya bozdurduğu paranın 3 lirası, onuda komşuya ödeyecek.

Ayakkabıcının zararı Ayakkabı+ 3 lira dır. Ayakkabı fiyatı (maliyet, kardan zarar olayına girmeyelim) 2 lira olduğuna göre toplam 5 tl dır.

Zaten burda sorunlu olan 5 liralık sahte paradır. Nasıl 5 liranın üstünde bir zararı olsun. Vallahi helal olsun.

Not: Örnekle anlatayım. Komşu falan yok. Sen 2 liralık bir ayakkabı satıyorsun. Müşteride senden 2 liralık sahte parayla ayakkabını alıyor . Sen farkına varıyorsun, peki senin zararın burda ne? 2 lira + ayakkabı mı? Yoksa sadece 2 lira mı? Eğer zararın 2 lira + Ayakkabı ise, bu müşteri tekrar gelip özür dileyip 2 lirayı öderse, zararın olmaz dimi? hem 2 lirayı ödeyip hemde ayakkabıyı geri verse ne olur? o zaman hiç satmadan 2 lira cebinde olacak??? Demek ki senin zararın sadece sahte para miktarı kadar yani ayakkabının fiyatı zaten o sahte paranın içinde.

Yani konuya dönersek o sahte 5 lira içinde ayakkabı fiyatıda dahil.
 
Son düzenleme:
Tamam aldığım ayakkabıyı geri getiriyorum
 
Sevgili Yelek 87 kardesim.,

Adam hirsiza ayakkabi verdi mi? Verdi.
Adam hirsiza 3tl verdi mi? Verdi.
Adam komsuya 5tl verecek mi? Verecek.

Bunlari toplayabilirsin herhalde...

NexusHD2 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
 
Sevgili Yelek 87 kardesim.,

Adam hirsiza ayakkabi verdi mi? Verdi.
Adam hirsiza 3tl verdi mi? Verdi.
Adam komsuya 5tl verecek mi? Verecek.

Bunlari toplayabilirsin herhalde...

NexusHD2 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
komşuya vereceği para zaten komşunun kendi parası kardeş slm
 
sn @malikenes [MENTION=215161]Yelek 87[/MENTION] arkadaşımız yok izninle ben cevaplayayım.Şimdi sadece komşuyu düşünelim...Mesela senin elinde sahte 5 lira var sen bunun farkında değilsin ve komşuya 5 tane bozukluk için gidiyorsun sahte parayı verdin ve 5 lira bozukluk aldın adam daha sen dükkandan çıkmadan (velevki çıkıp gitsen bile) abi bu para sahte dedi ve senden kendi bozuk parasını alıp sahte parayı geri verdi şimdi bu durumda ne senin nede komşunun elindeki para değişmedi.Sen tekrar kendi dükkanına doğru hiçbişey değişmeden sahte parayla geri gittin.
 
Son düzenleme:
Dogru Veysel28 kardesim cevabimi 3tl + ayakkabi olarak degistiriyorum.

NexusHD2 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…