Birazda gülelim , elektriğin tarifi

hani yurt dışına gitmek filan vize filan var ya @rsimsek sizden yorum isterim. söz verdim "rahmetli kazık kakmazdı" yı da yazacağım. aradım taradım bulamadım. orijinali yayımlamak istedim ama yok bulamadım
Vize fıkrası

Adamımız vize kuyruğunda, sıra ona gelince, her zamanki gibi ülkesinden aldığı talimatla vize vermemekte direnen suratsız elçilik çalışanlarından biri; yarım Türkçesiyle, “Size bir bilmece soracağım, bilirseniz vizenizi vereceğim” demiş, “Bilin bakalım… Karşıdan karşıya geçerken üzerinize gelen 2 adet far gördünüz, bu nedir?”

“Otomobil” diye sevinerek cevaplamış bizimki…

“Tamam ama olmadı” demiş vize memuru, “Nasıl bir otomobil? Opel? Ford? Mercedes? Hangisi?”

“Durun… Bana bir şans daha verin.”

“Ama bu ikinci ve son şansınız… Bilemezseniz sıradakini alırım. Yine karşıdan karşıya geçiyorsunuz, bu sefer tek bir far gördünüz… Nedir bu?”

“M… Motosiklet!”

“Bakın yine aynı hatayı yaptınız. Tabii ki motosiklet. Ama ne? Honda? Suzuki? Harley? Hangisi? Özür dilerim, sıradakiiii…”

Çeşitli bahanelerle vize alamayacağını anlayan adamımız. “Vizeyi boş verin ama madem meraklısınız izin verirseniz ben de size minik bir bilmece sormak istiyorum…” demiş hafif sinirli bir şekilde, “Tamam…” demiş vize memuru oturduğu camekanın arkasında heyecanlanarak.

“Vakit gece yarısı, kırmızı fenerli bir sokaktasınız, elektrik direğine yaslanmış, file çoraplı, kıpkırmızı rujlu bir kadın gördünüz… Bu nedir?”

“Hahaha. Kolay. Bir fahişe.” diye cevaplamış vize memuru.

“Aaaa, olmadı. Olmadı ama” demiş bizimki gülümseyerek, “Tamam da kim? Anneniz mi? Kız kardeşiniz mi? Ebeniz mi? Hangisi?”
 
@paskomya ustam vize demişken, çalıştığım dönemde 20 seneye yakındır. İngilteredeki arkadaşım, farklı yerleri görür ufkun açılır, görüş açın değişir deyip beni Londraya davet etti. Bende vize için gerekli evrakları tamamlayıp aracı kurum aracılığıyla Galatasaraydaki İngiliz konsolosluğuna randevuya gittim. Sorguya çeken afro ingiliz kadın, yanındaki tercüman aracılığıyla evraklarımı kontrol edip, dönüş yapmama üzere ingiltereye yerleşme amacım olduğunu söyleyip vizeyi reddetti. Ben burada memuriyetteyim, eşim çocuklarım burada desem de o kararını vermişti. Neyse istenmediğim yere gitmeye de pek de hevesli değildim. Sonra memuriyette gerekli dereceye gelince yeşil pasaport hakkımla bu defa vize almaksızın baldızım ve bacanağımın oturduğu Fransa Almanya sınırına 3 hafta kadar geçirmiştim. Paristen Kölne bir kaç yeri gezme fırsatım olmuştu.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…