Birazda gülelim , elektriğin tarifi

bildiğin üzere dünyanın en güzel gözleri eşeklerde, çizer o gözleri güzel çizseydi millet yanlış anlardı
Bilmezmiyim aabi.
Zamanında GUDURUK NACİYE'ye iltifat edeyim diye EŞŞEK GÖZLÜM demiştim de beni aforoz etmişti.
Sonra eşşek gözlerinin en güzel göz olduğunu öğrenince gudurmuştu
Ancak benim ifade etmek istediğim farklı.
İki adet nokta ile çizilen bu gözlerdeki ''KAYITSIZ'' ifade bu denli iyi vurgulanabilirdi.

hatun milletini çözebilen daha çıkmadı. seversin şikayet eder, sevmezsin yine şikayet eder. ayarlısını daha bulamadım.

Nispeten en ucuz elektrik diye düşünülüyor olsa da 160k km batarya ömrünü, bugün 500 bin TL olarak hesap edersek, km başına sırf batarya ömründen 3TL sarf ediyor. Üzerine sarf edilen elektrik, benzinli ile 2x9Lt 700TL'ye gidip geldiğim 130 km mesafeyi gidiş dönüş 2x130km, elektrikli ile sırf batarya ömrü düşünülürse 780TL artı tüketilen ev şarjı elektrik kwatt tutarı. O da sürüşe ve yüke bağlı olarak yaklaşık 120TL civarı tutar. Psikolojik olarak bu tutar ucuz diye anlatılıyor/anlaşılıyor. Ev şarjı yerine harici istasyonlardan hızlı şarj tercih edilirse bu sarfiyat 5-6 kat artmaktadır.

Bu arada akaryakıt fiyatları arttıkça yollardaki trafik hiç de eksilmiyor, aksine artıyor!

kapital sistem hiç bir şeyi bedavaya vermez.

hani bir konu açmıştım kredi alınır mı diye? o dönemde aldığım 50 cc scotter deposu o zaman 70 ₺ doluyordu. bu güm 128 ₺ ye . scotter bedavaya geldiydi ama benzin parası epeyce söylendiriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…