Birazda gülelim , elektriğin tarifi

böyle ucube(!) bir büyüğüm olsun isterdim

Aman elektriğinizi kaçırmayın!
Modüler hücre kullanılmayan bina tipi trafo merkezlerinde kesici/ayırıcı hücrelerinde enerjili kısımlara yaklaşmamak, kişiyi emniyet altına almak için hücrelerin önünde tel kafes kullanılır biliyorsunuz. TEDAŞ'ta çalıştığım dönemde bizim ekiple beraber böyle bir trafo binasına bir arızaya müdahale için gitmiştik. Trafo binası evlerin yakınında olduğu için arızaya gittiğimizde binanın etrafında oyun oynayan çocuklar vardı.

Biz binaya girerken onlar da merakla bizim yanımıza geldiler. Ne yaptığımızı anlamaya çalışıyorlardı. Teknisyen arkadaşlar kapıyı açıp binanın içine girdi ve ben de akabinde içeri girdim ama kapıya yakındım ve açık bıraktığımız kapıdan binanın içerisindeki hücre bölümü görünüyordu. Etrafta dolaşan çocuklar açık olan kapıdan meraklı bir şekilde içeri bakmaya çalışıyorlardı. Çocuklardan biri hücrelerin önündeki tel kafesi görüp, o parmaklıklar niye var ki diye masumca yanındakine sordu? Öbürü kendinden emin ve bilgili! bir şekilde şöyle dedi: Niye olacak aslanım, Elektrik kaçıp gitmesin diye!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…