2-3 adet Siemens s7 1200 - 1500 gibi plc den verileri alıp excele işlemek istiyorum. OPC ua gibi ara yazılımlar var. Bunlar olmadan yapabilir miyim ? Ya da bu tip çalışma yapan bir arkadaş var ise tecrübelerini paylaşabilir mi ?
Videodan çok bir şey çıkaramadım açıkcası. Birde birden fazla plcden veri alacağım. En basit yöntemiyle yada ara uygulaması ücretli olmayan program tavsiyeniz varsa sevinirim.
Videodan çok bir şey çıkaramadım açıkcası. Birde birden fazla plcden veri alacağım. En basit yöntemiyle yada ara uygulaması ücretli olmayan program tavsiyeniz varsa sevinirim.
Detaylı bir şekilde yönlendiremem ama araştırmanız açısından bir kaç alternatif sunabilirim.
1- C# ile program yazıp .NET OPC UA client komutları kullanarak veriyi çekersiniz, .NET Excel interop ile de çektiğiniz verileri excele kaydedersiniz. Ya da farklı bir kütüphane ile de excele aktarablirsiniz.
3- Herhanginir programlama dilinin S7-Comm kütüphanesi(3. parti kişiler tarafından yazılmıştır) ile yine verileri çekersiniz PLC de PUT/GET komutlarını açmak gerekir. Daha sonra yine excell dosyaları ile işlem yapan bir kütüphane ile çektiğiniz verileri excelle aktarırsınız.