Birden fazla trafo kullanımı

Mart ayındaki bir soruya şimdi cevap verilince insan kitlenip''Ben bu soruyu niye sormuştum'' diye düşünüyor.Şimdi anımsadım.
Bana sorulan bir soru ile benim- o tarihte-forumda tartıştığım soruyu(Nötr dengesizlik akımı toprağa akar mı?)kafamda birleştirmiş;fabrika şartları ile örneklemeye çalışmışım.İyi bir cevap alabilmek için açık bir soru sormanın önemini ıskalamışım.
Nötr dengesizlik akımı konusu net olduğundan asıl soru şu şekilde olmalıydı:
İlçemizin girişinde yüksek gerilim şalt sahası var.Hemen yolun karşısında ise bir beton santrali.Kendilerine ait trafoları mevcut.Beton santralindeki çalışanlar bazen anlam veremedikleri açmalar ve gerilim dengesizlikleri ile karşılaşıyorlarmış.Sorun yaşadıkları anlarda şalt sahasında da koşuşturma yaşandığını farketmişler.Toprak direnci çok küçük olduğundan oradaki arızanın kendilerini etkileyip etkilemeyeceğini merak etmişler.Ben net bir cevap veremedim.
Verebilecek olanlardan öğrenmek isterim.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
bizde sizinle birlikte öğrenmiş olduk sayın alidemir017..
 

Beton santrali şalt sahasından besleniyorsa şalt sahasındaki problemlerin beton santralini etkilemesi kaçınılmaz. Ancak aynı anda problem yaşanması iki tesis arası toprak kaçağı/bağlantısı/etkisi olduğunu göstermeyebilir.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…