Bitirme projesi (S7-200 ile şişe dolum otomasyonu)

mft1986

Üye
Katılım
6 Kas 2008
Mesajlar
27
Puanları
1
Yaş
39
Merhabalar,
Şubatın ilk haftasında teslim edilmek üzere bitirme projeme başlamış bulunmaktayım.
Başlık altında sürekli güncel tutmaya çalışacağım bir çalışma yapma niyetindeyim, yardımı dokuncak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
MicroWin kullanarak yazılım kısmını gerçekleştireceğim, aşağıdaki resimde basit bi taslak gerçekleştirdim, imkansızlıklardan dolayı donanımı kullanılabilir bir prototif haline getirmem mümkün görünmüyor.
Bu yüzden ledler ile sistemin çalışmasını izlenebilecek ve bunu kurulda sunabileceğim bir sistem oluşturmaya çalışacağım.

t9z4uu.jpg


Konveyor motorunu bir encoder kullanarak şişenin pozisyonunu belirleme mantığıyla kontrol etmeyi düşünüyorum, ancak daha önce encoder kullanmadığımdan bu konuda deneyimli arkadaşların yardımına ihtiyacım var.
Daha açıklayıcı olması bakımından amacım şu, hareketli bir sistem oluşturamayacağımdan dolayı encoderin milini motor kontrol ediyormuş gibi ben elimle çevireceğim ve adım adım şişenin istasyonlardan ilerlemesini sağlayacağım.
Siemens S7-200 e bağlantısının sorun oluşturmayacağı kkaç voltluk nasıl bir encoder seçmeliyim, puls sayısını neye göre belirlemeliyim ?(çok büyük bir incelik gerekmediğinden, sanırım düşük olmasında bir sakınca yok)

Ayrıca Giriş çıkış bağlantılarını nasıl yapmam gerektiği gibi temel sorulara cevap arıyorum.
şu an yazılımı ile uğraşıyorum, yardımlarınızı bekliyorum üstadlar..
 

Forum istatistikleri

Konular
129,016
Mesajlar
922,531
Kullanıcılar
451,252
Son üye
mühendis adayı

Yeni konular

Geri
Üst