Biyomedikal cihazların elektronik kartları hakkında

Dai

Üye
Katılım
2 Tem 2020
Mesajlar
16
Puanları
1
Yaş
27
Merhaba, elektronik kart teknisyeniyim ve medikal cihazların kartlarına yönelmek istiyorum. Aklıma takılanları sormak istiyorum. Sahada aktif çalışan biyomedikal cihazların elektronik kartları arızalandığı durumda tamir oluyor mu? Sektörde böyle bir işleyiş var mı yoksa sıfırı ile değişim mi oluyor? Bir yerde insanların sağlığını teslim ettiği cihazlar olduğu için hastaneler tamir konusuna çekimser kalabilir diye düşündüm ve bilen birisi varsa sormak istedim. Teşekkür ederim.
 
1- evet tamir ettik, tamir oluyor.
2-nerdeyse her hastanenin teknik servisi vardır
3- genelde yetkili servisler gibi sadece kart değişimi yaparlar
4-hastaneler para kazanmak için çalışırlar ve en ucuza en iyi hizmeti almaya çalışırlar.
5-insan sağlığı için tamir edilecek cihazın neresi olduğudur.
6-elektronik medikal cihazların fiyatlarını bir araştır, "yenisini almak mı? tamir etmek mi?" ucuz
 
Ustam, medikal kartları öğrenmek için emek vermeye başlayayım o zaman sizin bir tavsiyeniz var mıdır? 2.cevabınıza ithafen hastanenin teknik servisleri bu onarımı yapıyorlar mı yoksa yapacak firmalarla görüşüp yaptırıyorlar mı?
 
bak yetkili servis tamir bilmediği için kart değiştirir öyle para kazanır, özel servis te pek tamir bilmez ama iyi tamircileri tanırlar orada tamir ettirirler kartları hem kendileri hem de müşteri para kazanır. elektronik kart tamiri öğrenip sadece bu iş üzerine 10 M2 bir dükkan açsan bile aç kalmazsın yeter ki işini iyi yap. iyi bir tamirci olmak için önce arıza tespitini iyi yapman lazım, sonra da bileşenleri iyi tanımak ve eş değerleri nedir, arızalının yerine ne kullanabilirimi bilmen lazım. bir de devrenin ne iş yaptığı nasıl çalıştığını bilmen lazım. üreticiler tane ile kart üretmezler onbinlerce kart üretirler ve farklı modellerde de kullanmak üzere tasarlarlar. örnek X marka bir bir bulaşık makinesi ve onlarca modeli var biri 2 program öteki 6 program vs vs. ama kart aynı sadece üzerinde bileşen ve işlemci farklıdır. bir yerinde 47 ohm direnç kullaanır ötekinde 65 ohm ne oldu kart aynı ama işlev değişti yani öyle uzar gider. otur düşün tek yöne yoğunlaşma çünkü yelpaze çok geniş basit bir adaptörden gelişmiş bir redresöre multi çalışabilen bir invertere+ kaynak makinesine kadar herşeyi tamir ederiz. tabii gelen tıbbi cihaz kartlarını da
 
Ustam iki yıldır kombi kartları tamir ediyorum. Medikal kartlara yönelmek derken işte yelpazeyi genişletmek için öğrenmek istiyorum. Farklı sektörlerin elektronik kartlarını gerekli ölçüm ve komponent bilgisiyle yapılabilir görüyorum ancak aklıma en çok takılan testleri oldu. Tamir ettiğiniz medikal cihazların test ünitesi var mı sizde yada test etme konusunu siz nasıl hallediyorsunuz?
 
kombi kartını test cihazıyla test edip arızayı bulup tamir etmek kolaydır. önemli olan kartın çalışma mantığını bilmektir. çalışma mantığını bilirsen her şey kolaydır. ben kaynak makinesini tamir ederim sonra akkor flaman lamba ile çıkışı kontrol ederim çıkış gördüm mü test kaynağını yaparım. kartın çalışma sistemini bilirsen enerji verip çıkışını ölçersin çıkış doğru ise çalışır, bir de işin yazılımlı kısmı var orası çok kötü; işlemcili (eprom-pic) cihazlarda (işlemciye bilgi yazılıp kullanılanlarda) ona müdahele edemezsin
 
Ustam yaşım 24 sizin gibi yıllarını vermiş birisine benim sorum bitmez daha fazla vaktinizi almayayım bilgileriniz için teşekkür ederim.
 
canın ne zaman isterse sor sıkıntı yok, bizler burada yardım ve paylaşım için varız
 

Forum istatistikleri

Konular
129,689
Mesajlar
929,032
Kullanıcılar
452,391
Son üye
girisimci25

Yeni konular

Geri
Üst