Boşta çalışa trafolar

Lokal kompanzasyon panoları var demişsiniz . Bunlar sadece tulumbalar icin herhalde . Ayrıca trafolar icin sabit kondansatör gruplariniz var mı? Eğer hiç yoksa kontaklı ampermetre ve bir kaç grup ile bu ise iptidai bir çözüm üretebilirsiniz diye düşünüyorum ( Yük profiliniz değişken değil ) . Bu konuda uzman değilim, soylediklerim absurd olabilir , lutfen kusura bakmayın ama en azından trafolara ait reaktif tüketime en azından bir çözüm üretmiş olursunuz diye düşünüyorum. Bu noktada merkezi sistemin işini biraz kolaylaştırmış olursunuz . @emodiyator arkadaşımızda bu işlerde baya bir uzmandır. Onunda fikri olacaktır bence. @sami inci baba çok salladıysam kusura bakma [emoji3]

Son düzenleme:
Böyle geniş bir tesiste,bahsettiğiniz yöntemle başarılı olunması için,altında helikopter ve yiyecek olarakta hergün 1 kuzu çevirmesi yemek lazım. 12 gramda nişadır !

Son düzenleme:
Böyle geniş bir tesiste,bahsettiğiniz yöntem-
le başarılı olunması için,altında helikopter ve
yiyecek olarakta hergün 1 kuzu çevirmesi
yemek lazım. 12 gramda nişadır !
Benim takıldığım nokta şu oldu baba. Sistemde yük varken herşey güllük gülistanlık. Yük gittiği zaman endüktif coşuyor diyor arkadaş. Bu noktada geriye hattın ve boştaki trafoların endüktifi kalıyor.

Son düzenleme:
2 aydır,boştaki 800 kva lık trafo ile cebelleşiyorum.Sabit 8 kvar takınca kapasitiften,7,5 takınca endüktiften
cezaya giriyor ! Belliki trafo takoz ! Bazen,teoride,tatbikatta çuvallıyor.Değişen hiçbir şart olmadığı halde
günün 12 saati endüktiften,diğer 12 saati kapasitiften ceza oluyor . Böyle sistemler için,aspirin tedavi yerine ameliyatlı çözüm gerekiyor .Arkadaşımızın tesisininde,ameliyata ihtiyacı var bence.Bu arada,630 kva lık bir tra-
fomuzda sabit istemiyor !

Son düzenleme:
Eyvallah baba . Allah kolaylık versin .

Biraz resistif karekterli yükleme yapılsa trafolara olmaz mı baba . Ceza yemekten fatura ödemek iyidir ya da degilmidir

@emodiyator bekledikde gelmedin, gözyasimizi silmedin ( tsm den örnekler ) .

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…