Mümkün olduka bu yazdığın Polyanna vari yazını cevaplamak istiyorum. Bak bakalım fabrikalardaki işçilerin haline.. Adamlar günde 8 saat çalışması gerkirken 12 saatten fazla çalıştırılıyorlar. Adam sabah işe gidiyor akşam işten geliyor sonra tekrar sabah işe gidiyor böyle böyle asosyal bir makinaya dönüşüyor. Bir çoğunun aldığı para da zaten askeri ücreti geçmiyor...
Bir ülkenin bilim adamları Fizikçiler,Kimyacılar,Biyolojicilerdir ama bizde bu bölümleri bitirenler işsizlik yüzünden Postacı,Polis oluyor millet devlet işi garanti diye öğretmenliğe yükleniyor bak bakalım son öss puanlarına mühendisliklerin büyük çoğunluğu öğretmenliğin altında kaldı. Gelgelelim ara eleman yetiştirecek olan teknik liselere bir çoğu ilgisizlik yüzünden kapanmak üzere bir de utanmadan üniversitesiz il yok diye övünüyoruz ya ben buna hayret ediyorum. Üniversite açmakla iş bitiyor mu ?daha bir çok öğretim görevlisi bilgisayar kullanmasını bile bilmiyor. Sırf o şehrin esnafına soyulacak kazlar getireyim diye o şehre üniversite açarsan sonra o üniversiteden mezun olmuş ama hiç eğitim almamış bir kitle yığılır ortalıkta sonra da otomotiv bölümünü bitirenler pastacı dükkanları falan açarlar. Boşuna kendimizi kandırmayalım bu sistemle gidersek bu ülkenin geleceği karanlık; eğitimli,donanımlı insanlar yetişmiyor . Böyle böyle en fazla 5 sene daha gideriz sonrası önlenemez bir çöküş yaşarız. Polyanacılık oynamaya luzum yok...