PLC otomasyon kendi gayretimle çalışırken Youtube ' den makinaları izleyip çalışmasına bakıp kodlama yapmaya çalışıyorum.
Youtube ' de Boru Profil Makinası yazınca çıkan ilk videoda 1 boy profili ölçümünü neye göre yaptığını anlayamadım. Sensör var desem sürekli hareket eden bir sistem söz konusu tamamen çevre hesabı mı? tecrübeli olanlar acaba merakı mı giderebilir mi ?
Makinanın sistemini bilmiyorum ama ben olsam profil boyunu ölçmeye uğraşmazdım.
Profil sabit hızla ilerliyor gibi gözüküyor. Dolayısı ile ne kadar sürede ne kadar yol alacağı belli. Buradan hareketle kesme işlemi bittikten sonra arabanın hızı ve aldığı yola bağlı olarak bir kesmenin başlayacağı yere switch koyar araba oraya gelip switche dokunca araba hem kesmeye hem de boru yönünde ilerlemeye başlar.En fazla 3 hatalı kesme ile de milimlik kalibrasyon yapılabilir switchin konumu değiştirilerek.
Ayrıca Swiç haraketli yapılırsa istediğin profil boyunu istenilen ölçülerde ayarlamakta mümkün olur.
PLC içinde switchlerden gelen sinyal yeterli olur zaten.
Videodaki uygulamanın adı uçan testere uygulamasıdır. flying saw diye aratırsanız biçok örnek uygulamasını bulabilirsiniz. Bazı servolarda hazır uygulamaları mevcut
Videodaki uygulamanın adı uçan testere uygulamasıdır. flying saw diye aratırsanız biçok örnek uygulamasını bulabilirsiniz. Bazı servolarda hazır uygulamaları mevcut