Merhabalar.
Bu hataya göre makinenin su alımında problem olması lazım anladığım kadarıyla. Ama bizde sorun suyu aralıksız alması çok fazla su doldurması. Nerdeyse tüm yıkama süresince su almaya çalışıyor makine.
Fakat burda da bir gariplik oluyor; Önceden su alırken kapak camından süzülürdü akan su ve yükselişini görürdük şimdi sanki su alınıyor ama daha tambura gitmeden başka bir yerden dışarı atılıyor gibi. Suyun alındığını biliyorum çünkü deterjan kapağını aralayınca güçlü bir şekilde akan suyu görebiliyorum.
Tabi yukarda yazdıklarımda biraz kafa karıştırıyor önce çok su alıyor dedim sonra da su tambura gitmiyor dedim, onuda açıklayayım:
Deterjan konan göz yerindeyken su tambura ulaşmıyor gibi ama onu çıkarınca aşağı serbest akan su kapak camından süzülüp tambura ulaşıyor ve su seviyesi yükselmeye başlıyor. Bu durumda ayrıca kafamı karıştırıyor nasıl olurda aynı su deliğinden geçen su deterjanlık varken tambura ulaşmıyor gibi ama yokken direkt içine gidiyor?
Sizce nedir nedendir bu hata?
Normalde servis çağırırdım ama makinenin yazdığı hata kodu ile yaptığı çalışma şekli çok uyumsuz olunca aklıma ucuz bir sensör için ana kart değişmesi lazım diyen servisler geldi. Maalesef bu tip dolandırıcılar yüzünden servisleri de çağırırken tereddüt etmeye başladık. Önce sizlere danışıp daha sonra servis çağırmayı planlıyorum.
Anlattıklarımı gösteren 2.5 dklık bir videoda vardı ama sanırım buraya video yüklenmiyor o sebeple videodan bir kaç foto ekledim, belki bir işe yararlar.
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
İntten aratınca E29 hatası açıklamaları aşağıdaki gibi çıkıyor.
- Çamaşır makinesine giden su besleme hortumu bükülmüş veya tıkalı.
- Su Basıncı Problemi
- Basınç şalteri
- Aquastop arızası.