Bosch condence 2000 kombi kullanım suyu kesildiğinde kombi içine basılan su basıncı düşüyor yeniden su basilmadiginda çalışmıyor.
Su giriş vanası kapatılırsa sorun kalmıyor. Fakat su vanası açık kalırsa kombinin suyu tamamen yok oluyor.
Yoğuşma eşanjörü değiştirdim düzelmedi, basınç sensörü değiştirdim düzelmedi, giriş su aldırma musluğu değişti düzelmedi.
Ne yapabilirim başına gelen varmı. Nasıl bir arıza bu.Yardimcı olursanız sevinirim.
Bosch condence 2000 kombi kullanım suyu kesildiğinde kombi içine basılan su basıncı düşüyor yeniden su basilmadiginda çalışmıyor.
Su giriş vanası kapatılırsa sorun kalmıyor. Fakat su vanası açık kalırsa kombinin suyu tamamen yok oluyor.
Yoğuşma eşanjörü değiştirdim düzelmedi, basınç sensörü değiştirdim düzelmedi, giriş su aldırma musluğu değişti düzelmedi.
Ne yapabilirim başına gelen varmı. Nasıl bir arıza bu.Yardimcı olursanız sevinirim.
Su vanası derken kullanım suyunun girişindeki vanayı mı kastediyorsunuz yoksa kombinin suyunu tamamlamak için kullanılan vanayı mı?
Eğer cevap kullanım suyu vanası ise aklıma şöyle bir ihtimal daha geliyor:
Plaka eşanjörü delinmiş ve kullanım suyu ile ısıtma suyu birbirine karışıyor. Fakat burada da şöyle bir mantıksızlık oluyor, ısıtma suyunun azalabilmesi için ısıtma suyu basıncının şebeke suyu basıncından daha yüksek olması gerekir. Böyle bir durum oluşabilir mi pek ihtimal vermiyorum ama olabilir mi olabilir. Belki şöyle olabilir kullanım suyu talebi olduğunda üç yollu vana ısıtma suyunu plaka eşanjöre yönlendireceği için ısıtma suyu basıncı şebeke basıncından fazla olup ısıtma suyu şebekeye doğru geçiş yapabilir. Kombi çalışmazken ısıtma suyu basıncı şebeke basıncından az bile olsa ısıtma suyunun plaka eşanjörle olan bağı kesik olduğu için ısıtma suyu basıncı düşmüyordur. Yalnız bu seneryolar sular kesildiğinde basıncın sıfıra düşmesini açıklamakta yeterli olmuyor bunun olabilmesi için kullanım suyu talebi olup üç yollu vananın ısıtma suyunu plaka eşanjöre yönlendirmesi gerekir ki buda sular kesikken olabilecek birşey değil.
İşim bu değil yazdıklarım biraz karışık olabilir, sadece çalışma sistemi üzerinden mantık yürütmeye çalışıyorum.