Evet, valfin asıl amacı suyu açıp kapatmak ama sizinkin de başka bir amaç içinde kullanılmışlar gibi çünkü boru var...Sanırım o boruyu makineye su girişi olup olmadığını anlayabilmek için koymuşlar. İptal ederseniz makine hata verecektir diye tahmin ediyorum. Acaba sizin makinenize su sayacı yok mu ki böyle bir yöntem uygulamışlarÖnceki mesajla ilgili, vanayı makineyi oynatmadan açıp kapatabiliyorum. Tesisatçı guzel yerleştirmiş vana tam lavabonun altında.
O boru tahminimce makinenin içindeki basıncı algılıyor. Yabancı forumlarda basınç hortumu diye yazıyor bende öyle tahmin ettim, valf/ventili söktüğümde iç yapısı su arıtma cihazlarındaki shutoff valfe benziyordu. Selenoid valf gibi bişey belki de.
Boru tabi basıncı algılamıyor daEvet, valfin asıl amacı suyu açıp kapatmak ama sizinkin de başka bir amaç içinde kullanılmışlar gibi çünkü boru var...Sanırım o boruyu makineye su girişi olup olmadığını anlayabilmek için koymuşlar. İptal ederseniz makine hata verecektir diye tahmin ediyorum. Acaba sizin makinenize su sayacı yok mu ki böyle bir yöntem uygulamışlar.
Sanmıyorum. Suyu başka bir parçada kesiyor olsaydı makinenizin içine su sızması imkansızlaşırdı.Boru basinci
Boru tabi basıncı algılamıyor dabasıncı valfin içindeki su arıtma cihazlarındaki shutoff valfi gibi ekstra bir parçaya iletiyor. Yani ekstra güvenlik önlemi gibi bişey, suyu ana valf kesmez ise o parça kesiyor. Tahminimce.
Makinenin altındaki şamandırayı görmedim ama sağ tarafta bir şamandıra var. Her su almada, mesela yıkama, durulama, ön ıslatma suyunu alırken yeterli suyu alana kadar, her birinde Aralıklarla (3 kez) su alıp şamandırayi kaldırıp switch suyu kesiyor.Bu hortumun girişinde filtre yokmu, bu filtre yokluğunda selenoid valfin ucuna pislik gelir buda sızıntı demek. Sızıntı da olması gerekenden fazla su girişi. Yan kapak açılırsa orada ihtiyaç kadar su aldıktan sonra şamandra gibi çalışan ve dolu sinyali veren bir buton görünür. Fazlasını aldırmaz sızıntı yoksa. Makinenin altında yine bir şamandra sistemi olur köpükle yapılan o da sızıntılarda makineyi durdurur. Birkaç modelde böyle gördüm, sizinki acaba farklımı. Valfi söküp temizledikten sonra filtre ile kullanın sorunun düzeleceği kanaatindeyim. Geçmiş olsun
Makinenin bağlı olduğu sigortayı kapatinca atmıyor. O sigortaya da bulaşık makinesi ve 15w lik aspiratör fanı bağlı.Kaçak akım rolesi kaçak akım algılamadan atmaz sanırım, aynı trsisata bağlı diğer cihazlardan atıyor olabilirmi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?