BT30 spindle projesi

Aşkın hocam senden kıymetli değil tabi ama ben bunu manuel tornada tam 1 yılda yaptım. Kullanmasam da her gün bağrıma basıp güzel sözler söylüyorum.
Suat şaka bir yana göndersen bile almam bayağı emek var onda. hani senin hayalinde canlanırda bir masaüstü torna gibi birde freze alırsın onuda çevirirsin cnc ye sonra bu spindeli orda kullanırmısın haniiii fikir baabında şeettirdiydim.
 
Mümkün olursa birde motorla salgıya bakmak lazım yüksek devirde ne olur acaba
 
Bu spindle'ın her parçasını aynaya takarken komparatörle dakikalar boyunca mükemmele yakın olana kadar ölçtükten sonra takmışımdır. Bu yüzden dünkü salgı ölçümünü yaparken sonucun ne olacağını biliyordum.

İlk mesajda pull-stud gripper yaparken çektiğim fotoğraflar var. Dikkat ettiyseniz yuvarlak tek parçadan kesip lazerle veya başka bir yöntemle 4'e ayırabilirdim ama kesim sırasında hatalı kesim ihtimaline karşı 4 tane kare çelik parçasını birbirine punta kaynakla birleştirip böyle kesmeyi tercih ettim. Çünkü işim bittiğinde elimde birbirini aynısı 4 tane gripper parçası olacaktı. Sırf bu iş için 4 çeneli ayna ve kaynak makinesi almıştım. İyiki almışım gerçi. Sürekli kullanıyorum ikisini de.

Sıfırdan makine yapmam herhalde. Dediğin gibi ikinci el temiz bir freze bulursam onda değerlendirebilirim.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Freze rijitliğine yaklaşan sabit köprülü bir router da güzel olabilir. Büyük kesitli çelik ve ayrı ayrı parçalardan oluşan, civata birleşimli çok rijit bir köprü. Motor büyük ve ağır, köprü üzerinde montaj sorun yaratır mı bilmiyorum. Makinenin kendisinin işleyebileği, T kanallı çelik tabla. Biraz Wade'o Design'nınkine benzer. Kaynak olanağınız var, dışarda parçaların taşlanmasının maliyeti de çok değilse.
 
Neredeyse bitti. Eksik olarak bir baskı yayı alacağım. Bu yay silindir çalışmadığı zaman pistonları yukarı çekip orada tutmak için. 22mm iç çap, 50mm yükseklik ve yaklaşık 300 gram ağırlığı taşıyabilecek bir yay olmalı.

Bu arada bir kaç tane pnömatik rakor aldım. Diş ölçüsü metrik değilmiş. Dış çapı 9.7mm. Hatvesi 0.75-0.9mm arasında. Yarın bir tanesini götürüp uygun bir kılavuz alacağım.

 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…