Arkadaslar elime eskilerden kalma bir guc kaynagi gecti ama nerde kullanilir fikrim yok cikislari olctum 0.8 a yazan motorsiklet kisminda 10 v civari 4 a lik otomobil kisminda 12 v veriyor otomobil akuleri 70 80 gibi yuksek amperli diye biliyorum aku sarj falanmi dedim ama 4 a lik olunca pek mantikli gelmedi fikri olan varmi
Arkadaslar elime eskilerden kalma bir guc kaynagi gecti ama nerde kullanilir fikrim yok cikislari olctum 0.8 a yazan motorsiklet kisminda 10 v civari 4 a lik otomobil kisminda 12 v veriyor otomobil akuleri 70 80 gibi yuksek amperli diye biliyorum aku sarj falanmi dedim ama 4 a lik olunca pek mantikli gelmedi fikri olan varmi
Bu komütatör anahtar üzerine bastırılıp sağa doğru olan kısmı seçilirse eğer otomobil aküleri (12 volt) için 4 amper, sola bastırılıp da o kısmı seçilirse eğer motosiklet aküleri (6 volt) için 800 mA'i tam olarak veriyor, üzerindeki yer alan bu resimlere göre.
Kurşunlu aküler akü amper-saat kapasitesinin 1/10'u ile max. amperde, güvenli ve çok fazla ısınmadan (Aşırı ve hızlı şarjın dışında) şarj edilebilir. 70-80 amper-saat.'lik aküyü en fazla sırayla 7 ve 8 amperlik şarj akımlarıyla siz şarj edersiniz zaten. Ama 1/20'si veya 1/30'u ile de daha uzun sürelerde bu şarj işlemi yine yapılabilir, yeter ki kapasitenin 1/10'undan daha fazla olmasın. (En üst şarj akımının bir sınırı olarak)
Daha düşük amperle yapılan şarjlarda, şarjda uzun süreliğine unutulsalar bile elektrolitinden su eksiltme ve fazla ısınma riskleri daha az bulunur, artı bir avantajı olarak. Seçilecek olan şarj zamanı (acil durumlarda) o an için hangisi uygunsa onun tercih edilebildiği kişisel bir tercihtir. Üstteki bu şarj cihazı 12 volt için; 40-45 A-h' den başlayıp 60-72-75-80-90-100-110-120 A-h'lik kapasiteleri bile güvenle şarj edebilir. Kolay gelsin.