bu copy paste yasalmıdır?

demiray teknik

Profesyonel Üye
yanlız benim hem bölüm yöneticisine hemde forum yöneticilerine sormak istediğim bir konu var bununla ilgili..

https://www.kontrolkalemi.com/forum...aplarin-hatalarin-kisa-surede.html#post234131

üretici firmaların ürünün teknik egitici kıtapları broşürleri tanıtım filmleri vsvs ticari sırları olmuyormu?bu gizli sırları alenen copy paste yapıp buradan yayınlamak kanuni olarak suç değilmi? eger değilse elimde o kadar çok döküman varki tek tek yazmak yerine bu yol daha kısa benim için..
sevgiler
saygılar

Firmaların tekniksiyenlere vermiş oldugu egitim onarım bilgileri firmanın sırrı degil ürününün daha uzun süreli hizmet verebilmesi için ön görülen bakım onarım prosürüdür .

Siz arıza kotlarını bilemezseniz o ürünü tekrardan çalıştırmak için tüm konpanentleri degiştirmeniz gerekmez mi?

Firmaların servis merkezlerine yollamış oldukları yazılımları, eepromların hex dosyalarını paylaşırsanız firma içi aksaklıklardan kaynaklanan düzenlemeleri ,firmaların ürünlerindeki teknolojik sırları ,tarih uygulaması (garanti dahilimi ,degilmi ) kotlarını yayınlamanız dogal olarak firmaların yasaklanmasını isteyebilecegi ,onarımcıları veya tüketiçileride hiç ilgilendirmeyen konulardır.

Sizin eklemek istediginiz kitap broşür ses video kayıtları varsa uygun depolama sitelerine yükleyip bizlerle paylaşabilirsiniz .

Özel mesaj yolu ile bana ulaşıp, eklemek istediklerinizin içinde olumsuz döküman varsa onların bloklanıp, düzenli bir paylaşımda saglayabilirsiniz.

Yetkili servisler bu dökümanlar sayesinde garanti dahilindeki ürünleri standartlara uygun bir çalışma ile onarmakta müşteri memnuniyetini saglamaktadır.

10 yılı aşmış dökümanlar ise sır degildir. Çünkü firmanın sorumlulugu o ürün üzerinden kalkmışdır.

Formumda paylaşılacak dökümanın telif hakkı var ise paylaşımı yasaktır. Telif hakkı olan tüm dökümanlar yöneticiler tarafından forumdan silinir.Yazarından izin alındığı takdirde, forumda paylaşıma açık olur.

Firmaların tekniksiyenlere vermiş oldugu egitim onarım bilgileri firmanın sırrı degil ürününün daha uzun süreli hizmet verebilmesi için ön görülen bakım onarım prosürüdür .

Siz arıza kotlarını bilemezseniz o ürünü tekrardan çalıştırmak için tüm konpanentleri degiştirmeniz gerekmez mi?

Firmaların servis merkezlerine yollamış oldukları yazılımları, eepromların hex dosyalarını paylaşırsanız firma içi aksaklıklardan kaynaklanan düzenlemeleri ,firmaların ürünlerindeki teknolojik sırları ,tarih uygulaması (garanti dahilimi ,degilmi ) kotlarını yayınlamanız dogal olarak firmaların yasaklanmasını isteyebilecegi ,onarımcıları veya tüketiçileride hiç ilgilendirmeyen konulardır.

Sizin eklemek istediginiz kitap broşür ses video kayıtları varsa uygun depolama sitelerine yükleyip bizlerle paylaşabilirsiniz .

Özel mesaj yolu ile bana ulaşıp, eklemek istediklerinizin içinde olumsuz döküman varsa onların bloklanıp, düzenli bir paylaşımda saglayabilirsiniz.

Yetkili servisler bu dökümanlar sayesinde garanti dahilindeki ürünleri standartlara uygun bir çalışma ile onarmakta müşteri memnuniyetini saglamaktadır.

10 yılı aşmış dökümanlar ise sır degildir. Çünkü firmanın sorumlulugu o ürün üzerinden kalkmışdır.

aşağıdaki linke bir göz atmanızı tavsiye ederim...

Hukuki Net Mevzuat - SIR SAKLAMA BORCU

bu konuda ben yinede temkinli davranmaya devam edeceğim...
firmaların yetkili servislerine gönderdikleri her türlü döküman yazışma bilgi film cd vs vs T.C kanunlarına göre tıcari sır kapsamına girmektedir(benim yorumum bu doğrultuda)eger firmalar bunları aleni biçimde yayınlasalardı söylediklerinizden bazıları bana göre doğru sayılabilirlerdi..
saygılar

Formumda paylaşılacak dökümanın telif hakkı var ise paylaşımı yasaktır. Telif hakkı olan tüm dökümanlar yöneticiler tarafından forumdan silinir.Yazarından izin alındığı takdirde, forumda paylaşıma açık olur.

mesajınızda bahsettiğinin telif hakları kanunda fikri ve sanat eserleri ile ilgili olarak düzenlenmişir.

http://www.hukuki.net/hukuk/index.php?article=103&highlite=telif,hakkı

Madde 1 - (Değişik madde: 03/03/2001 - 4630/1. md.)

Bu Kanunun amacı, fikir ve sanat eserlerini meydana getiren eser sahipleri ile bu eserleri icra eden veya yorumlayan icracı sanatçıların, seslerin ilk tespitini yapan fonogram yapımcıları ile filmlerin ilk tespitini gerçekleştiren yapımcıların ve radyo-Televizyon kuruluşlarının ürünleri üzerindeki manevi ve mali haklarını belirlemek, korumak, bu ürünlerden yararlanma şartlarını düzenlemek, öngörülen esas ve usullere aykırı yararlanma halinde yaptırımları tespit etmektir.

konuya neden olan eserler bu kapsamın dışında kalmakla beraber ticari bir işletmenin ürünü nün kullananlarca randımanlı çalışabilmesi adına sadece yetki verdiği kişi ve tüzel kişiliklere dağıttığı gönderdiği çeşitli biçimdeki dökümanterlerdir...
saygılar

Forum istatistikleri

Konular
129,890
Kullanıcılar
452,773
Son üye
cihankaya289

Yeni konular

Geri