Genç arkadaşım, bu vakitlerde işe girişler hep nepotizm {yiğencilik} ile işliyor, dünyanın ve memleketin durumu malum, geriye dönüp bakarsanız, size tecrübesizsiniz diyen firmaların word-exel bilmeyenleri işe aldıklarını göreceksiniz, sizin durumunuzda işe giremeyen yeni mühendis arkadaşım yüksek lisans müracatı ile kanada veya avustralyacak gidecek, orada da kalacak, sizde böyle yapabilirsiniz
Başarılarinin devamını dilerimmerhaba kanka, senin durumundan galiba ben anlarım.. çünkü bende yeni mezunum. hatta mezun olalı 2 hafta oldu, biraz okulu uzattım. kötü bir okulu bitirdim, açıkçası üniversiteye gelince hayal kırıklığına uğradım. ama çok şükür öyle böyle pandemi falan derken bitti kurtuldum
senle aramızdaki farka gelelim, ben 3 yıldır bir arge merkezinde çalışıyorum. belki yirmi tane tubitak proje sunumuna girmişimdir ve 3 tanesinide ben mühendisim diyip sundum. 30dan fazla freelance endüstriyel proje tamamladım ki bazıları savunma sanayi. şuan yine ulusarası bir firmada arge mühendisi olarak takılıyorum ve bi yandan da freelancelere devam ediyorum. hiç bi zaman iş kaygım olmadı çünkü hiç pc oyunu oynamadım, kafelerde vakit öldürmedim(bunların yerine kaliteli hobiler koydum). keyif aldığım şeyi yani üretmeyi yaptım. bakma, eziliyoruz yoruluyorum falan ama üretmekten keyif alıyorum. hatta büyük bir proje makina falan yapınca karşısına geçip, vayy bee bunu ben mi yaptım diyorum.
not: dün gece 4 de sanayiden eve geldim. bugün 8 de iş başı yaptım.
yerinde olsam askerliği hallederdim önce sonrada dil kasardım. belki pilotluk deneyebilirsin. en kötü göç edersin.
4 yıl okul süresinde kontrolkalemi gibi sitelerde 2 adet mesajın varsa bu mesleğe yeterince değer vermiyorsun yani sevmiyorsun demektir. Eğer böyleyse başka bir meslek veya işte çalışmanı tavsiye ediyoruz.Herkese merhaba
Yeni mezun Elektrik Elektronik muhendisiyim. Mezun olalı 4 ay oldu. Şu süre zarfında hemen hemen bütün kariyer sitelerinden şartlarını karşıladigim veya karsilayabilecegime canı gönülden inandığım , kendimi geliştirmenin birinci öncelik olduğunun bilincinde olarak sayısız iş ilanına başvurdum. Ama geri dönüş alamadım . Simdi ben ne yapmalıyım? Kendimi geliştirebilecegim tüm ozveirimi ortaya koyarak çalışmak istediğim bir işe ihtiyacim varken her yerin tecrübeli mühendise ihtiyaç duymasi ve yeni mezunlarin ne yapacağını bilmemesi ne kadar normal ? Bu kadar emek sarfetmisken neden yeni mezunların önünü açacak fırsatlar doğmuyor .
Değerli önerilerinize sunarım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?