bu nasıl bi motor

arkadaşlar bugün bi makinanın arızasına baktım ilaç sıkma makinesı bi adet monafaze 35 mf kondansatörlü buzdolabı motoru var kompresör olarak kullanılıyor 7 bar basınca geldiğinde harici prostat kontağını açıyor hava basıncı 2 bara gelince kontağını kapatıyor işte motor bu sırada başlıyor dınlamaya vıuıuunnnnn diye bi ses çıkarıyor aklınıza hemen kondansatör gelmesin kaç kere değiştim olmuyo değişik güçler taktım olmuyor bu dınlama 10 sn sürüyo sonra otomatik duruyo motor ne zaman canı isterse 5-30 dk arası kendi kendine çalışıyor bu sefer dınlama felan yok çok güzel yani motor her devreye girmeden önce 29 a çekerek bi dınlama evresinden geçiyor bekliyor hiç ses soluk yok amper 0 bekliyo bekliyo bi başlıyor 5 amperle normal çalışıyo(motor çok aşırı ısınıyor etiketi felen yok ) bu dınlama neyin nesi bilen varsa lütfen yazsın arkadaşlar motoru ölçtüm normal görünüyo

hiçbi fikriniz yokmu arkadaşlar şüphelide olsa yazarsanız sevinirim

Kompresörlerde bulununan, yardımcıyı sargıyı devreden cıkaran termık röle veya yardımcı sargı arızalı olabılır. Termık röle kapatmayınca, yardımcı sargıda devreye gıremez ve motor yük altında kalkınamaz durama gelır. Röle soguyunca, normal calısıyor olmalı..

kompresörün ömrü bitmiştir belkide yağı eksilmiştir???

normalde enerjilenince çalışması lazımken termik reolenin soğumasını bekliyor diyorsunuz çünki bi önceki çalışmadan dolayı ısınmıştı olablir tabi ama yardımcı sargı normal çünki biraz bekleyince motor kendi kendine çalışıyor başkafikri olan varmı arkadaşlar veya tek sebeb bu mudur motorun açılacak biyeri görünmüyo termik role nasıl değişir dışarda role mole hiçbişey yok sadece gövdede termal devre kesici var oda normal bu bekleten her neyse motorun içinde yağı eksilse her seferinde dınlar susar 5 dakka sonra kendimi çalışır bilmiyorum

termik role felan olsa dışardan görünmezmi

arkadaşlar bilen varsa acil yazsın lütfen kondansatör startlı buzdolabı motorunda içinde termik role olurmu çünki dışında role felan yok bide arkadaşlar buzdolabının çalışırken fişini çekince bi müddet sonra tık diye termik rolenin sesi geliyor bu bize neyi gösteriyo termik role tam olarak nası çalışıyo acaba ne zaman çıkıyo tekrar girmesi için ne gerekiyor

Moderatör tarafında düzenlendi:
yokmu termik rolenin ne zaman girip ne zaman çıktığını çalışmasını anlatacak bi arkadaş cacaba 3 bacaklı olan termik devreye nasıl bağlanıyo acaba

Son düzenleme:
motor çalıştığında normal devrini aldığında yarımcı sargıları boşa çıkaran mekanizma onlarda problem olabilir. ilkin temessızlıktan dınlıyor sonra ısınınca temes oluyor herhalde normal çalışıyor. sonra soğuyunca tekrar aynı problemi yapıyor olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…