bu nasıl yıldız/üçgen kalkış ?

sımdı hocam orada bahsettıgınız basınca ne zaman cıkıyor yanı 55 bara eger bu basınc ucgene gecınce ıse bunu soyle yapabılırız dıye dusunuyorum oraya dısarıya bır selonoıd vana koyup orada bır an dısarı akıtmak gıbı ama
sımdı benım bahsettıgım bır konu anlasılmamıs gıbı geldı bana
1-sımdı sıstemın enerjısını keselım
2-motorun u,v,w ve z,x,y uclarının arasındakı sargıların omık degerlerını okuyalım
3-sımdı yıldız kopru kontaktorunu devreye guc vermeden sadece kumanda devresı yardımıyla calıstırılım yanı motora uc faz gıtmesın vede yıldızdan ucgene gecısı uzun tutalım
4-sımdı bu durumda motorun dıger uclarını yanı yıldızda uc faz gelecek ucları olcunuz .bu durumda uc uc arasındakı omık voltajı okuyunuz.mesela sargılar 3 ohm olarak okudunuz bosta yıldızda ıse 6 ohm okumalısınız eger bu degerler farklı ıse mutlaka ya sızın yıldız koprunuzde sorun vardır yada sız baglarken u v w z x y uclarını yanlıs baglamıs olabılırsınız
5-eger sıstemınız normal ıse bu durumda tek yapacagınız kalıyor oda softstarter kullanmak
 
55 bar' üçgene geçtikten 5 -8 sn sonra çıkmış oluyor.. sistemde herhangi bir revizyon yapma şansımız yok selenoid vana koyamayız zaten sistemde selenoidler ve basınç sensörleri mevcut.
sana özel mesajda yazdığımı burayada yazayımda başka yorum yapabilecek arkadaşlar çıkabilir..

bugün yıldızdan-üçgene geçme süresini 8sn ye çıkardım ve ilk anda 116A çeken motorun bir süre sonra nominal yıldız akımını çektiğini gördüm 69A. daha öncede söylediğim gibi motor 2.5 Bar altında kalkmaya başlıyor ve yatay milli groundfous marka bir pompayı döndürüyor bu döndürdüğü pompanın elektriksel bir bağlantısı yok sadece kayış vasıtası ile döndürülüyor bu pompanın gücü 30Kw..
 
her pompa motoru kalkısta yuksek akım çeker ... motor koruma termiğinin seçimi yapılırkende bu göz önüne alınmaz 37kw lık bir motora ortalama olarak 36.7A termik takarsın ilk kalkış anındakı yüksek akımdan etkilenmez... ve artı bir not : 2,2 kw lık bir pompayı 1,5 kw sürücüyle çalıştırmak daha ucuz ve kolaydır.. pompalarda ilk kalkıs anını ölçmek önemli deyildir kalkıştan 1 sonra ölçüm yapınız... Pompa milinizdeki salgıda ilk andaki çekilen akımı etkiler... (pompa Tipinizden kjaynaklanıyor)
 
asenkron motorlar ilk startta nominal akımlarının 6-8 katı amper çekebilirler.bu tamamem motorun bağlı olduğu yüke bağlıdır.( bendeki motorlar ortalama 5 katı amper çekiyor) 70 *5=350 a bu da gösteriyorki senin motorun çok rahat kalkış yapıyor.

2- softstart takarsan bu oranı daha da düşürebilirsin.

3- invertör takarsan tamamen motor nominal amperinde kalkar.

ama senin söylediklerinden yola çıkarsak motorunun kalkışı gayet normal en iyi ihtimalle softstart tak
 
37 kw motorun etiket değeri 75 amper.motoruın 116 amper çekmesi gayet normal bu değerde bi sorun yok.hatta iyi bile.enezli arkadaşın dediği gibi illaki daha az akımla kalksın istiyosan softstartla işini görebilirsin.
 
bir atık su artıma tesisinde terfi pompası olarak ben de grundfos marka motor kullanmıştım, bu motorun kendi üzerindeki kablosunun damar isimlerine göre yıldız-üçgen bağlanması gerekiyor. Ben buna dikkat etmeden kendi klemens yapıma göre bir bağlantı ile yıldız ile kalkışta yüksek akım çekmesi dolayısı ile motor korumanın atması sorunu ile karşı karşıya kalıyordum. Acaba sizde de böyle bir durum soz konusu olabilir mi?
 
Asenkron motorlar ilk yol aldığında 6 8 karı fazlası akım çekerler.37 kw lik motorun üçgen başlama gücüdür bu.Normal çalışma akımı da 70 amperdir.Ama az akım çekmesi bunun yaklaşık olarak yarım yükte çalışmasında kaynağını alabilir.Demek ki yarım güçte bu akımı veriyor.
Yıldız çalışmada normal üçgenin üçe biri kadar akım çeker yani sen 8 sn sonra 69 amper demissin.69 un 3 te biri 23 amperdir.Üçgen çalışmaya bir süre sonra geçtiğinde basınç artığında daha fazla akım çeker.Bu suyun azlığından da kaynaklanabilir.Motorda bir sorun yok.
 

Bu isteki en buyuk gariplik bana gore 37 kW gucundeki bir motorun nominal akiminin In=37 A olmasi.
Ya amper degeri yanlis ya da motor guc degeri.Bu bilgiler netlestirilmelidir.
 
bana göre yol verilen motorun miline bağlı bulunan pompa basınçlı bir hatta bağlı.yüksek akım çekmesinin nedeni bu.çözümü ise basınçlı hattı bir selenoid valfle veyahutta bir otomatik vana ile kalkınma süresi kadar boşaltmaktır. kompresörü baz alırsak basma hattında hava kalmış ise kopresör kalkamıyor...
 
slm iidee arkadaslar A.S.M ler ilk kalkıs anında 4-5 katı fazla akım çekebilirler zaten bu yüzden yıldız üçken uygulanı yoo üçkene geçtiğinde etiket te yazan akıma civarları na kadar düşer
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…