değerli arkadaşlar, benim gibi geç ve güç anlayan ve düz mantık giden biri der ki, uydulardan yeryüzüne lazer saldırısı imkansız. ilk sayfadaki videoyu izledim. cahilleri kandırmak için hazırlanmış, ütopik, kendi hayal gücünün yorumlarıdır. evet lazer silahları vardır. bizim elimizde de var ama sadece yeryüzünden kullanılır ve özellikle dronlar için kullanılıyor. videolarda amatörlerin yaptığı ve tv kanallarında izlediğimiz lazerler sadece balon patlatır. askeriyenin geliştirdiği lazerler ise bir savaş uçağını düşüremez ama pilotu kör ederek düşürebilir. neden mi böyle düşünüyorum sorun odaklama, yani ışığın odaklanması. canınız sıkılmazsa biraz deney yapın. ne ile mi? elinize bir lazer pointer alın 3 metrede noktasını ölçün, sonra daha uzak noktalarda deneyin, mesafe uzadıkça noktanın ne kadar genişlediğini ve seyrekleştiğini göreceksiniz. zoom odaklaması çok zor. ha geliştirildi evet geliştirildi ama sadece dronlar üzerinde etkili. 30 kW lık bir lazer deyin onun kullanacağı
Elektrik gücünü siz düşünün. ben uzayda 100 kW lık bir jeneratör düşünemiyorum ya siz?