güneş panelleri zaten var lazer zaten var. pil de zaten var. uyduya bir şey sıkıştırmaya gerek yok. son mesajımda 2. fotoda lazerler görülüyor. çeşit çeşit.Yani öyle orasına burasına pil , superkondansatör v.s sıkıştıracak uydu değildir starlink uydular.
lazer ile iletişimde alıcı verici birbirini görmek zorunda. dolayısıyla starlink lazerlerinin hedefe kitlenme özelliği var.Dünya etrafında o yüzden hızla dönerler. GEO uyduları gibi bir noktada kalmazlar yani saatte 25 bin ile 30 bin km arası hazla hareket ederler. Bu ne demek biliyor musunuz? Bir uydunun lazeri bir nokta üzerinde ancak çok kısa saniyelerle yada milisaniyelerle kalabilir demek.
gözle görünmeyen dalga boyunda lazerle yangın çıkarıyorlar. fakat ilk videoda görüleceği gibi özel alıcılarla tespit edilebiliyor. Fakat birileri görse bile inanmıyor. Zamanında elçilere "bu apaçık sihirdir" dedikleri gibi sahte diyorsunuz.Tabi birde bu işin istihbarat tarafı var. Siz starlink sistemi gibi dünyadan görece kolay gözlemlenebilir bir sistemden dünyaya lazer göndereceksiniz ama kimse görmeyecek
yine dikkat ettiyseniz dünyanın heryerinde sibiryada bile yangın çıkardılar. fakat çinde yangın çıkaramadılar. başlarına geleceği biliyorlar teşebbüs halinde.
Bir saçmalık daha..Birde benim anlamadığım bir şey var..Bu devletler gerizekalı mı ki eğitimli iki adam gönderip ormanları yakmak varken (Zamanında Yunanistan'nın PKK'yı kullanarak ormanlarımızı yaktırması gibi) tespiti her daim mümkün olan, devasa masraflı (yine bizim 5B'nin fırlatma ücreti 50 milyon dolardı yanlış bilmiyorsam) bir sürü teknik zorluk barındıran bir işe girsinler ? Bunun neresi efektif ve güven li? Siz yönetici olsanız bunu mu yaparsınız?
starlik uyduları internet ve haberleşme için fırlatıldı. aynı donanımla başka pis işlerini de yapıyorlar. dikkat ettiyseniz. orman yangınları starlinkten sonra başladı.
bu cevapları arkurtek için yazmıyorum kendisi sabit fikirli. insanlar bilgilensin diye yazıyorum.