Bu tesisatı açıklayabilecek var mı

yasinmel

Üye
Katılım
6 Ağu 2022
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
35
Herkese selamlar, üç kısa sorum var.

1. Akıllı evimde her anahtar için 4 kablo çıkarılmış ama hiçbirinde beyaz ve sarı olan bağlanmamış, bu iki rengin amacı nedir?




2. Siyah ve kırmızıyı anahtara bağlayınca anahtar çalışıyor ama kabloları elle veya kontrol kalemiyle dokununca elektrik vermiyor. Anahtar bağlanmadığı sürece elektriği anlayamadığım için faz ve nötrü ayırt edemiyorum (Duvardaki anahtar: https://www.n11.com/urun/bticino-my-home-scs-living-light-iki-cikisli-otomasyon-anahtar-13092819 )



3. Bu kablolara smart switch taksam çalışır mı? Faz ve nötrü ayırt edemediğim için hangi kabloyu hangi girişe bağlayacağım bilemiyorum.

örnek:

https://www.aliexpress.com/item/1005004105137024.html?spm=a2g0o.store_pc_allProduct.8148356.39.71791440rrPkWf&pdp_npi=2@dis!TRY!TRY 363.39!TRY 109.02!!!!!@2100bdf016597339862824108ea880!12000028050112009!sh
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Evde "akıllı ev sistemi" mevcutsa alıcıları kontrol işini yapan bir merkezi kontrol cihazı olması lazım. Yani duvardaki kablolar aslında o cihazla iletişim kuran kablolar. Siz anahtarı açıp kapadığınız zaman direkt lambayı kontrol etmiyorsunuz. Sadece merkezi cihaza bilgi gönderiyorsunuz.

Dolayısı ile cihazı ve kablo şemasını bulmanız gerek.
 
1)Knx sistemindeki cihazlar ile anahtarın haberleşmesi için 2 adet kablo yeterli kabloyu çeken kişinin elinde olmadığı için veya projede öyle gösterildiği için çekilmiştir sistem temel mantığında 2 damar kablo yeterli

2)sistem den sökülen anahtar öyle sıradan bir anahtar değil knx sistemleri için yapılmış özel bir anahtar bu kabloda faz nötr olmaz 24vdc haberleşme sinyalli gerilimi bulunur sakın normal bir ev tesisatı ile karıştırıp 220v bir alıcı veya normal tip de bir anahtar bağlamayın sisteme ilave bir şey eklenecek ise sistemi devre alan kişi ile iletişime geçin veya anlayan birine baktırın çünkü sistem yazılım ile müdahale ediliyordu büyük ihtimalle

3)knx hattına smart switch direk takılmaz diye biliyorum araya bir modül takılmalı muhakkak
 
Bu kablo ( foto ) kasadan sòkulen ürün nedir? ( fotosu )
Arkadaşlar yorumlarına netlik kazandırabilir .
İki ( siyah -kırmızı ) kablo fotoda uçlar açıkta.
Kablo kesiti ince .
Kolay gelsin sağlıcakla.
 
Öncelikle Allah güle güle oturmayı nasip etsin.

Geçen Bi akıllı eve gittim.
Asansöre bindik ve çıkacağımız katın düğmesine bastık. İçimden söylendim ev sahibini tanıyıp, asansör daire katına çıkmalıydı!
Sonra asansörden indik ve daire Kapısına geldik. Kapıyı Baya bildiğin anahtarla açtık. Burada da hayal kırıklığına uğradım!
Banyoya girdim ılık suyu elimle ayarladım!
Wc yi kullandım afedersiniz tuvalet fırçası en azından ışıklı filan olaydı yada ne bilim fırçaya gerek olmasaydı diye düşündüm.
Perdeler hotomatikti ama Kumandayı aradık baya.
Ve bu söylediklerim çok basit uygulamalar. Neden yapmazlar bilemiyorum!

Benim aklımdaki akıllı ev biraz farklıydı yani.

Sorunuza cevaben arkadaşlar söylemişler.


Bu arada asker arkadaşımın eviydi
 
Son düzenleme:
Merhaba,

Evet telefondan ışıkları, prizleri ve ısıyı kontrol eden uygulama var ve bu evi bence de akıllı yapmıyor o yüzden Apple homekit uyumlu switchleri monte edip, bir kaç sensörle gerçekten akıllı / otomatik yapmak istiyorum bazı şeyleri.

Merhaba,

1'de dediğiniz gibi sanırım çünkü hiçbir yerde o iki kablonun bağlanmamasının başka açıklaması olamaz.

3'de ise ne tip modüller gerekiyor biliyor musunuz?

Bu arada panonun fotolarını ekledim.
 

Ekli dosyalar

  • IMG_3920.JPG
    374.2 KB · Görüntüleme: 31
  • IMG_3921.JPG
    421.8 KB · Görüntüleme: 29
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…