buchholtz nedir ??

Koruma rölesinin diğer koruma devreleri
( aşırı akım,kısadevre ) çalışmamışmı ?

Son düzenleme:
Koruma rölesinin diğer koruma devreleri
( aşırı akım,kısadevre ) çalışmamışmı ?

Koruma çalışmıştı sami üstadım kesici devre dışı olmuştu 2 defa daha denedik bizim kesici ile beraber dağıtıcı firmanın ana fiderini açtı ve hat başı fiziki atlamasını kopardı.Muhtemelen çok güçlü bir kısa devre oldu.

Sekonder koruma yerine,sigortalı yük ke-
sicili bir koruma yapılmış olsaydı ne gibi
sorunla karşılaşabilirdik gibi bir tartışma
geçirdinizmi ? Camper kestiğine göre,muh-
temelen,3 fazlı bir kısadevre geçirmiş olma-
lısınız.

Sekonder koruma yerine,sigortalı yük ke-
sicili bir koruma yapılmış olsaydı ne gibi
sorunla karşılaşabilirdik gibi bir tartışma
geçirdinizmi ?

Sigortalı yük ayırıcı olmuş olsaydı Allah korusun kesicinin yanındaydım hemen muhtemelen kolumu bacağımı yada canımı kaybedebilirdim.Daha da ilginci röle 0,03 zamanına yani en düşük zamana ayarlı idi .Sigorta kesinlikle bu açmaya yetişemezdi muhtemelen hücre patlardı.İlgili tartışma konusunu hatırladım ve sizi tekrar tekrar takdir ettim ilgili konuda haklı olduğunuz bariz ortaya çıktı.

Son düzenleme:
Sağolun teşekkür ederim.Bazen iş yapan müteahitler ve taşeron elektrikçi firmalar enerji ile ilgili iş aldıklarında hep şikayet ediyorlar ya ne gerek var kesicili hücreye yada ne gerek şu kesitte iletkene gibi tavırlar sergiliyorlar bu yanlış bir tutum sahada çalışan personel için ciddi riskler oluşturuyor.

Başıma gelen olay yeni yere fabrikayı taşıdık ( taşınmadan 4 gün evvel Elektrik geldi projede 1000 kva mal sahibi eski trafosun koymuş).trafo baktım ooo süper 800kva trafo var oh yaşadık şeklindeyim bu arada fazla bir yükümüz yok toplam 300kw falan 2 ay sonra bakım yaptırayım dedim yağ eksik yağı doldurur doldurmaz contalardan şelale gibi aktı koruma ünitesi var çalışmıyor trafo bakıma koruma ünitesi hemen yenisi ile değiştirdim var diye güvenmeyeceksin her yıl bakımda tüm alarmları kontrol ettiriyorum manuel olarak . İşin garip kısmı içerdekide kısa devre olmaması yağ seviyesi conta kadardı?

Geçmiş olsun Usta merak ettim sizdeki trafo hermatik tip ise nasıl yağ eksiltiyor trafo yerli üretim mi?

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…